2023-11-11
星期五happy Friday 同啲朋友开开心心谂住放松下、本身订咗位,入到去话订咗位。一个男staff已经语气唔系咁好话:等阵啦。起初都冇咩野、当可能阻住佢食饭,所以佢语气差啲。落order举手举极都冇人认,忍唔住起身讲:唔该。个男staff又系好唔耐快咁讲:知架啦知架啦,等阵啦。心里面已经唔太满意。食物上度黎,野饮叫极都未上,两个女staff顾住系bar枱倾计…然后唔知佢啲staff咩事,叫咗两杯cocktail一杯mocktail ,啲staff唔止送错两次野饮,仲要送上黎都唔讲杯野叫咩。个男staff态度好差咁行黎话:你地叫咗几多杯野饮?差啲咩?啲staff送上黎冇讲杯野系咩?我就真系理直气壮咁答佢:叫咗secret garden,送两次都错,仲要冇讲名。利申会知secret garden两次都唔系原因好简单、因为第一次staff送到黎、就黎饮先好急咁话送错咗,唔好饮,直接拿走。第二次送咗杯有士多啤梨嘅野,但secret garden系冇写住有士多啤梨。总结食物味道价钱都中尚,但服务态度真系不了,呢啲餐厅一次就够。
起初都冇咩野、当可能阻住佢食饭,所以佢语气差啲。