2020-09-07
适逢朗廷酒店做紧住房优惠,我哋紧系将住房credit用嚟试下米芝连三星餐厅唐阁好好彩系前一日打去试下睇下book唔book到,都仲可以安排11点入座(因为早一星期打𠮶阵话无位)11点去到无咩客人,环境都好有中式格调,墙上亦有唔少画比客人欣赏,见到隔离枱客人都喺度打卡第一次嚟,唔知叫咩食好,就试试tasting menu,侍应服务态度ok,定时定候都有人嚟帮你斟下茶酿焗鲜蟹盖好似薯饼嘅外表,略嫌入面沙律酱同洋葱太多,抢咗啲蟹肉嘅鲜味海味鸡煲官燕足料黄金焗开边龙虾最钟意食啖啖肉,加番咸蛋黄喺龙虾上面,够邪恶烧汁茭笋日本和牛粒正,和牛入口接近入口即融嘅境界,肉汁丰满,好惹味,份量三旧啱啱好,再多就太漏鲍汁吉滨鲜鲍炆面无咩评价比到木糠忌廉冻豆腐布甸配精美甜点今日甜点有桂花糕同外型似梨嘅红豆酥,觉得个甜品好惊喜,唔太甜,又唔会漏,好似帮成个餐点缀咗咁,特别系红豆酥,食完都唔觉干真真食物用料睇得出有用心配搭,不过就无想像中米芝连三星餐厅𠮶种惊艳有纪念日等等想豪食嘅日子可以一试
海味鸡煲官燕足料
黄金焗开边龙虾
最钟意食啖啖肉,加番咸蛋黄喺龙虾上面,够邪恶
鲍汁吉滨鲜鲍炆面无咩评价比到