2018-07-09 272 浏览
见到家燕妈妈娶新抱都黎呢度搞party,有个无敌大海景,所以呢一个就黎潮圣一下。餐厅位于海运大厦最入最入的位置,仲要搭返电梯落去,即使做了功课我都最初行错路落左去码头出境果度。一入餐厅,环境系超级靓嘅,光猛阔落,装修新颖,连餐具都带点讲究。虽然是吃中菜但成个感觉都带点西化,应该请客、招待外国人一个唔错嘅选择。我地叫了两个打卡之选的点心,黑金虾饺同黑金流沙包。可惜,真系非常普通。虾饺皮可以讲话厚。流沙包嘅流沙程度都系普通。反而另一个我冇影相嘅鸡肉菜苗饺就唔错,出面未见过呢个配搭,鸡肉腌得浓味。另外叫了一个鱼汤泡饭(全名唔记得),相比起出面宣传版果张鱼汤泡饭嘅相差好远,鱼肉全部好碎,饭系非常地少...一个人都未必够食...仲有叫了一个扬州炒米型意粉,呢个就似样𠵉。其实味道完全系扬州炒饭,但用米意粉,口感有少少唔同,好咬口。总括而言,我觉得我今次选嘅食物真系好普通,只系食环境。
总括而言,我觉得我今次选嘅食物真系好普通,只系食环境。
扬州炒米意粉
鱼汤泡饭