2023-10-18
呢间新开嘅中菜主打川菜,上海菜,但系又有片皮鸭。。。所以唔系好知道佢嘅定位系乜嘢不过由于系新开嘅关系,所以都嚟试下一试就发现主要系环境好,装修靓,但系食物就真系好一般般,性价比唔高,份量亦都偏细今次叫咗好几样嘢食,但系冇全部都影相,首先讲下松子桂鱼,条鱼系好大条,但系完全食唔到鱼味,另外咬落去觉得似系食紧炸粉多过觉得食紧鱼另外片皮鸭中规中矩,细心嘅一个位就系佢将皮下面嘅脂肪全部都切走咗,所以食落冇咁油,但系味道就唔系好出色紫淮山小炒,素菜,不过不失仲叫咗红油抄手,又系好甜,冇辣味,而且个抄手系好似食紧一嚿肉丸嘅感觉葱油拌面就正正常常冇特别另外仲叫咗八大里炒饭,基本上好似辣椒炒饭一样,入面有大量嘅红辣椒同埋青辣椒,个味就似印尼炒饭,有啲虾粒,我觉得佢系一个翻版印尼炒饭整体嚟讲如果系公司请客,尤其系请外国人想揾间中菜食,呢度系唔错嘅选择,但系如果系对中菜有啲要求,而且追求性价比嘅,我就唔会建议呢到,而我亦都唔会再嚟
不过由于系新开嘅关系,所以都嚟试下
紫淮山小炒,素菜,不过不失
葱油拌面就正正常常冇特别