2016-09-07 17889 浏览
望住咁靓既夜景食饭, 系咪会好味D呢? 餐厅位于21楼, 居高临下, 美景尽入眼帘, 我地一行8人坐于长枱, 昏暗灯光营造舒适环境, 开放式厨房不时传来食物香味, 咁既配搭, 未食先兴奋^^食物选择唔少, 我地七嘴八舌讨论食咩都扰攘左一轮, 点菜后, 侍应送上热辣辣面包, 肚饿中特别觉得好食!开餐时间由前菜开始, 呢款系澳洲和牛生薄切片, 配上芝士碎及火箭菜夹埋一齐食, 生牛肉片软滑, 无肉腥味!另外一款系36个月伊比利火腿, 肉质充满油光, 肥肉分布算几均匀, 几有咸香味, 佐以槛榄及多士食, 口感丰富!照顾女士们需要, 当然要点个海鲜版凯撒沙律, 基本配料有齐, 海鲜包括带子, 鱼块及鲜虾, 绝不欺场!朋友介绍要试呢度既蟹饼, 切开果然见到大量蟹肉做馅料, 两面煎到金黄色, 食落内脆外软, 又真系唔错㖞!朋友点了白酒用黎配生蚝, 卖相相当靓仔, 上层系几款酱汁, 下层系一打生蚝, 今晚生蚝海水味偏淡, 入口较creamy, 食落颇鲜味!到了主菜出场, 呢个Tomahawk送上枱时, 个个都无不哇左一声, 纷纷"相机食先", 份量相当劲, 足够2-3人开心share, 当影完相后,
望住咁靓既夜景食饭, 系咪会好味D呢?
澳洲和牛生薄切片
36个月伊比利火腿
海鲜版凯撒沙律
蟹饼
生蚝
到了主菜出场, 呢个Tomahawk送上枱时, 个个都无不哇左一声, 纷纷"相机食先", 份量相当劲, 足够2-3人开心share, 当影完相后, 细心既侍应会帮我地拎返去请厨师代切, 我地点左medium rare, 切开后仍然见到红色, 肉质比较有咬口, 下次应该可以叫熟返少少, 咁就会出到多D肉香味! 附有多款酱汁比你配食!
Tomahawk
当中有人唔食牛, 佢自选左呢款羊架, 切开仍然带点嫩粉红色, 食落肉质嫩滑, 无需多咀嚼就可吞落肚, 个人觉得出色过牛肉!
羊架
食到呢到.............都已经好饱, 但见呢度有埋甜品供应, 就当然叫左几款, 当中比较深得我欢心既系呢款Apple Crumble, 份量同卖相都吸睛, 食落有酸甜苹果片, 配以浓味云呢拿雪球一齐食, 一冻一热, 为呢餐制造了一个完美句号!
Apple Crumble
环境靓, 服务好,食物质数高, 价钱当然有返咁上下, 但食得开心, 花多少少钱都好合理呀...................哈!
海鲜版凯撒沙律
羊架