2024-03-19 111 浏览
樱花树下的台式任食火锅荃湾呢间樱花🌸树下的放题,一到晚上同假期就大排长龙,今日就黎试下佢系咪真系咁正先,我地拣左$298澳洲M7和牛餐,所有食物同饮品都系任饮任食。一坐低店员先询问拣边双汤底,汤底共有11款拣,而且可以双并唔使加钱,我地分别拣左台湾麻辣汤同酒香麻油鸡汤同招牌麻辣汤。台湾麻辣汤只属微辣,相信唔食得辣的朋友都食到。而酒香麻油鸡汤好浓郁好香,轻轻嘅酒味好滋补。肉类:先食牛牛🐮,分别试左牛胸腹、牛板键同澳洲卡乐beef,唔系讲笑,三只牛肉都好嫩口又唔嚡,比起其他放题质素好好多👍🏻。唔食牛的朋友,可拣猪、羊、鸡肉喔。火锅配料:饺丸类,牛丸、包心丸、香菇贡丸、鱼丸、芝士饺、蛋饺、狮子狗样样齐,蔬菜方面仲有粟米、菠菜、木耳、紫心萝卜、A菜、金针菇、南瓜、羽衣甘蓝、玉米笋,梗有一两款啱食。饮品:超级多台式饮品🥤任饮,如珍珠奶茶、水果茶、百香果梳打咁,仲可以拣甜度同冰量,同你喺街40几蚊杯的手摇店卖嘅一样咁大杯,饮够几杯都回本。熟食:熟食方面有脆皮香蕉、地瓜丸、脆皮地瓜条同香甜番薯仔,满满的台湾风味。甜品:芋圆仙草、雪榚窝夫咁,我喜欢嘅系「云呢嗱雪糕配迷你窝夫」,标榜系用兰王蛋整,窝夫非
樱花树下的台式任食火锅

甜品:芋圆仙草、雪榚窝夫咁,我喜欢嘅系「云呢嗱雪糕配迷你窝夫」,标榜系用兰王蛋整,窝夫非常有惊喜一啲都唔hea,咬落外脆内软,配埋冻冰冰嘅雪榚,一冷一热好正😊。