2022-10-07
为食猫好钟意食生蚝,但唔系度度嘅生蚝🦪都系新鲜好食嘅有朋友介绍我去专食生蚝嘅《Oyster Cove 》试吓♥️于是,为食猫就决定用消费券豪一豪佢😆环境《Oyster Cove 》位于天后水星街。店舖虽然比较细,但就好有格调,有种好温馨嘅感觉💕食物餐厅主打卖蚝,所以menu有好多唔同产地同品种嘅蚝可以任君选择。另外,餐厅重有提供用其他时令海鲜整嘅西式食物,例如:龙虾意粉、海鲜汤同pizza🍕seafood platter 为食猫同朋友就叫咗盘可以自选嘅海鲜🦞拼盘(蚝 x 1打 + 赤贝 + 带子)- Tia Mara Pearl - Speciales Lambert No.1 - Krystale No.2 - Tarbouriech Oyster (Pinky) No.2- Irish Claggen Islaand No.0- Gillardeau No.1店员好用心咁介绍d蚝比我哋而且重帮我哋由淡至浓咁排好♥️食落去,呢6种蚝都非常新鲜同肥美,各有各嘅味道同质感,一d都唔腥! 配埋杯白酒,重可以慢慢细味品尝tim 🌀清酒蒜蓉煮活蚬汤除咗生蚝好食之外,餐厅嘅蚬汤都好出色💯d蚬一食落口
食物
- Irish Claggen Islaand No.0
- Gillardeau No.1
清酒蒜蓉煮活蚬汤
清酒蒜蓉煮活蚬汤
除咗生蚝好食之外,餐厅嘅蚬汤都好出色💯d蚬一食落口就知好新鲜,而且好大粒,好弹牙🤤个汤吸左d蚬嘅鲜味,饮落除咗有清酒蒜蓉味之外,仲有蚬嘅清甜味😍
龙虾忌廉意粉
龙虾忌廉意粉
意粉入面有唔少已经拆咗壳嘅新鲜龙虾肉🦞,而且重非常有弹性☺️
个意粉又整得好够Creamy,配埋d龙虾肉嚟食,真系好唔错👍🏾
有时候自己出去买蚝,真系未必会买到新鲜同埋啱自己嘅口味所以嚟呢间餐厅就啱晒啦,呢度嘅店员会用心介绍,重会帮你开埋,真系唔使谂又唔使郁,翘埋双手就食得😂😂