2023-11-22
元朗少咗好多可以食生蚝嘅舖头,喺马田呢边有两间,我哋拣咗间比较老字号啲嘅😊虽然佢都转咗几手,但最紧要嘢食质素高😌自制海鲜拼盘💕🔸北海道带子超大粒呀,就算师傅切开咗一半,都系肉眼可见嘅厚切,而且非常鲜甜🔸$9 oyster(speciales de claire)性价超高,只只个蚝身都系好饱满🔸牡丹虾鲜甜软糯,虾味非常浓郁🔸车厘蚬 非常爽口,而且冇咩腥味🔸黑松露什菌忌廉汤 好足料,由杂菌打成蓉煲调而成,而且上枱黑松露香气迫人🔸清酒蒜蓉煮蚬每只蚬都比蒜蓉嘅香气包裹住,而且蚬肉煮到啱啱好,一啲都唔un🔸龙虾忌廉意粉🍝龙虾只系用牛油轻轻煎过,但已经好好食,虾肉🦞弹牙,意粉用上扁意粉,每一条意粉都挂上咗忌廉汁,而且口感岩岩好,有咬口🔸Dreaming ( Red Fruit ju ice specials ) 系杂莓加番石榴加梳打水而调成既饮品,酸酸甜甜,但系又加咗番石榴嘅香气🔸mango passion芒果汁加雪碧而调制,呢个就甜啲,啱女仔饮多啲💕餐厅环境好舒服,播住🐷先生好钟意既英文旧歌,而且会定期推出唔同嘅优惠,晏就仲有lunch menu都系百零蚊一个咋,我要揾日再嚟过😊
自制海鲜拼盘💕
🔸北海道带子
性价超高,只只个蚝身都系好饱满
🔸牡丹虾
鲜甜软糯,虾味非常浓郁
🔸车厘蚬
非常爽口,而且冇咩腥味
🔸黑松露什菌忌廉汤
好足料,由杂菌打成蓉煲调而成,而且上枱黑松露香气迫人
🔸清酒蒜蓉煮蚬
🔸龙虾忌廉意粉🍝
🔸mango passion
芒果汁加雪碧而调制,呢个就甜啲,啱女仔饮多啲💕