2019-08-11 5843 浏览
好少人介绍早餐buffet,因少人愿意花钱系早餐上,好多饮食文化里面早餐都系平价食物,所以我地唔会/经常食到咁豪。而我就真系超中意食早餐,先会试半岛buffet,出面食早餐buffet虽然不外乎都系面包、水果、鸡蛋、粥、点心,到底半岛会唔会带来其他惊喜?对我来讲去完呢次半岛早餐buffet,好似去完天堂咁,因为佢地除左食物质素、味道都唔错外,服务亦系好好,枱与枱之间都唔会太近,就算两个人去张枱都系可供4位用嘅方枱,可以自由选择一款茶/咖啡☕️我就选择要一杯咖啡,外相已经唔错❤️有个心型图案系中间食物面包、水果、鸡蛋、粥、点心、早餐脆片、乳酪外各式饮品奶类/果汁之外我欣赏佢地主题饮品,每一日佢地都有款健康嘅daily drink🍹类似mocktil咁,除左好饮外觉得比到惊喜客人连蛋嘅制法方面都落左唔少心思,好似呢味杂菜流心蒸蛋就相当吸引,味道十分香浓杂菜味仲要流心蛋做主题唔错🙋🏻‍♀️俾多啲机会唔同食店,只要乐意比机会,通常进步空间可以好大,时日有加会愈做愈好,香港人太健忘急速,对一般评价或要等既食店都唔会返转头,相信大家可抱着支持本地食店想法,成长对每间餐厅都十分重要,请一齐多一分抱容之心❤️
早餐buffet

咖啡

我就选择要一杯咖啡,外相已经唔错❤️有个心型图案系中间
面包类

Daily  special  drink

🙋🏻‍♀️俾多啲机会唔同食店,只要乐意比机会,通常进步空间可以好大,时日有加会愈做愈好,香港人太健忘急速,对一般评价或要等既食店都唔会返转头,相信大家可抱着支持本地食店想法,成长对每间餐厅都十分重要,请一齐多一分抱容之心❤️。👍🏻
早餐buffet
面包类