2014-08-28 3273 浏览
今日同事生日,经朋友介绍一行七人就去咗开平道cubus大厦6楼BRIDGES 食饭,一行进餐厅场内唔算好多人,我记忆中大约有五至六张台吧,服务员都几亲切带咗我哋七人去坐房,哇....正,一坐低就比我一个三款式前菜,就几精致。跟住有个服务员就拎住成当季鲜鱼为我哋推介啦,都有好多款式,都好吸引Ga😍😍因为当晚有老板请食饭所以我便狠狠地食一餐🙊!经过商量同服务员推荐之下我们点了一条季节嘅鱼,鱼很肥美,服务员就建议我们可以将条鱼做一刺身一半做盐烧,一物两食👍,之后我们再叫咗个厨师推介刺身七种同其他熟食,刺身七点就由师傅安排了!大概等咗刺身终于到了,😍都好丰富有鲜ToRo、深海池鱼、鲍鱼、象拔蚌同一种鱼(名字真的忘记了😅)鱼生好新鲜,对于喜爱食日本料理嘅人食鱼生都唔会陌生,鱼生新唔新鲜一放入口便有分晓😋,仲有当晚仲尝了海鲜茶壶汤,味道很清甜浓厚做得十分好!我朋友就劲赞冲绳和牛石烧,一上枱已经好壮观,之后再淋D酒,就见到有火花,跟住就闻到好浓香Ge和牛味,闻到已经好想食了,一入口口感好正,好香好嫩!