2023-07-24
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.♥ Ⓝⓞⓜ Ⓝⓞⓜ Ⓦⓔⓔⓚⓔⓝⓓ Ⓑⓡⓤⓝⓒⓗ ♥ HKD 488 @ 🌟 BACI Trattoria · Bar《👽食神大妈叹BRUNCH》.💁♀️ 图片显示美食为:Seafood StationChef's Selection of SaladsSelection of Premium Italian Cold Cuts & CheeseDessert CornerAssorted Desserts & Fruit PlatterFreshly Baked Pizza.👽 大妈今次去咗呢间好正宗意大利餐厅,叹地道风味自助餐,但系又可以有好多选择,有可以享受悠闲,真系好享受好钟意呢 😍!今次黎到大妈心目中香港意式BRUNCH头三位之一嘅BACI啦!真系好丰富,一定要同各位宝宝介绍下!.🥗 天气好热,一开始先食咗啲沙律,超级多选择又精致,例如有红菜头、羽衣甘蓝、烧牛肉同埋烟三文鱼等等等等!基本上每一款都无可挑剔,好开胃。.🧀 之后就试左D特级意式冻肉同芝土拼盘,冻肉好多款同埋好高质,加上啲芝土同腌菜,更加开胃!作为头盘黎讲,大妈
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 图片显示美食为:
Seafood Station
Chef's Selection of Salads
Dessert Corner
Freshly Baked Pizza
🧀 之后就试左D特级意式冻肉同芝土拼盘,冻肉好多款同埋好高质,加上啲芝土同腌菜,更加开胃!作为头盘黎讲,大妈觉得个水牛芝士真系无得顶!
🦞 胃口大开,开动食海鲜!超吸引嘅龙虾、长脚蟹、大虾、翡翠螺!啲海鲜全部好新鲜,大大只,绝对可以满足所有海鲜控!
🍕 其实食完以上咁多样嘢已经饱饱地,不过呢度最特色嘅就系可以任叫「新鲜烘烤PIZZA」!冇错,系即叫即整㗎!味道有「经典嘅Margherita、火腿蘑菇、BBQ酱烤鸡、四式芝士、同意式辣肉肠」可以选择,大妈就拣咗Pepperoni,个饼底超薄脆,配料超惹味,芝士多到漏,真系一绝,色香味俱全!烤得刚刚好,惹味得黎唔会太硬!赞赞赞!🤩👍 最可惜嘅系大妈胃口唔够大,试唔到其他几款口味。
🎂 点样饱都一定要食甜品!有Tiramisu、杂莓芝士蛋糕、焦糖布丁、泡芙海绵蛋糕同埋GELATO!每一样都好好食、特别系佢哋嘅Tiramisu非常正宗,酒味恰到好处,饼心唔会过淋!
🍉 最后仲有好多新鲜嘅水果可以拣,包括西瓜、蜜瓜、菠萝、香蕉等等,好甜好爽口,夏天食特别消济又消暑。
🥳 呢个周末自助BRUNCH真系非常丰富,每一样食物都好好食,而且好正宗,食完捧住个肥肚肚走呀!🌟 而家如果透过OpenRice订座,仲可以享有9折,真系好抵食,有机会大家记得试吓啦 😋
📍 中环德己立街30-32号加州大厦地舖
☎️ +(852)2344-0005