.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🍶 IKKI ᑎOᗰI @ 🌟 晴舍《👽食神大妈叹居酒屋》.💁‍♀️ 图片展示美食为:Waffle with Ice-cream HKD 72 🧇Prawn Tempura HKD 128 🦐Miso Crab Paste HKD 62 🦀️Portobello HKD 38 🍄Satsuma-Dori Thigh HKD 32Cod Fish HKD 78 🐠Lamb Rack HKD 58 🦴Okra HKD 18 🫑Braised Pork Belly HKD 88 🐖Hot Soup over Rice Ball HKD 38 🍙S.C.A. Juice HKD 55 🍓.👽 大妈之前有同大家讲过平日下午最钟意HEA嘅地方就系居酒屋,而呢间最近人气爆灯嘅居酒屋,位于向来以民居为主嘅佐敦德成街,真正旺中带静,提供非常舒适、宽广嘅空间,比大家可以好悠闲咁一路叹美食一路倾下计,既系居酒屋,同时又系一间CAFE。.👀 餐牌上非常多选择,全部都系一款款单点,可以不停倾计,不停追加 😂 居酒屋必点就当然系佢嘅串烧啦!总类繁多,大妈就试左「萨
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
Lamb Rack HKD 58 🦴
Okra HKD 18 🫑
Braised Pork Belly HKD 88 🐖
S.C.A. Juice HKD 55 🍓

👀 餐牌上非常多选择,全部都系一款款单点,可以不停倾计,不停追加 😂 居酒屋必点就当然系佢嘅串烧啦!总类繁多,大妈就试左「萨摩赤鸡腿肉串」、「照烧银鳕鱼」、「羊鞍」、「大啡菇」、「秋葵」完全唔会烧到干晒,真系一流呀!

Kushiyaki
Portobello
Satsuma-Dori Thigh

🦀️ 仲未够皮,再追加多一份「蟹味噌甲罗烧」,重点系洒起上面嘅日本蛋蛋呀,真系欲罢不能呀 🤤

Miso Crab Paste

仲有「大虾天妇罗」,炸到恰到好处唔油腻,以上呢几款都系大妈嘅吹水必点推介。🤣

Prawn Tempura

「十胜豚肉煮」嘅酱汁非常香浓好味,半肥瘦好满足。

Braised Pork Belly

「烧饭团茶渍饭」更加系特别,满满嘅日式风味。呢度真系每样烧物都煮得好出色,肉嫩,调味恰到好处,正呀!😍

Hot Soup over Rice Ball

🧇 「雪糕窝夫」可以自选两款口味嘅雪糕,大妈就拣咗日本培茶同埋绿茶,睇佢细细旧窝夫,原来识落都几饱㗎。😋

Waffle with Ice-cream

🍹 饮品呢因为要开车就唔带酒精类别啦,就拣咗呢款健康之选「S.C.A. Juice」。由草莓、红萝卜、苹果先榨而成。酸酸甜甜,仲好开胃添。

S.C.A. Juice

😌 想HEA住打卡叹美食,呢间居酒屋绝对系好选择呀!

‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💯 最真实的美食点评 ❤️ 欢迎报料 ❤️