.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🤖️ ℝ𝕠𝕓𝕠𝕥𝕚𝕔 𝔽𝕦𝕤𝕚𝕠𝕟 ℝ𝕖𝕤𝕥𝕒𝕦𝕣𝕒𝕟𝕥 @ 🌟 btw 《👽食神大妈试机械人餐厅》.💁‍♀️ 图片展示美食为:K-Pop 炸鸡 HKD 34柚子鸡翼 HKD 32野菜薯仔牛柳粒配珍珠饭 HKD 72薏米人参鸡炖汤 HKD 78人参鸡汤浸娃娃菜 HKD 48日式姜茸烧汁豚肉炒粉丝 HKD 64烟三文鱼薄饼 HKD 72车打芝士酱配炸薯条 HKD 28蓝荳花柠檬茶 HKD 22柚子薏米水 HKD 26.👽 大妈得知呢间最近人气满满嘅FUSION餐厅,好多媒体都有报导。点解?因为佢地全港首间引入机械人送餐嘅餐厅黎架!佢哋有三个啊非常之可爱大大嚿嘅机械人叫做「Ai-Ya」😂 既然要比机械人行过,餐厅环境自然系面积大,坐得好舒服!日头仲要采光非常好!而食物方面,一打开餐牌,就发现价钱系非常之大众化,甚至乎平过某啲大型连锁茶餐厅!一定要试匀晒佢嘅美食!😋.👀 餐牌真系好多选择,花多眼乱,中西日韩式都有 😱 大妈一向选择困难症,终于拣左几款经典美食:.🐔 韩食必定要点嘅当然系炸鸡啦!今次就试左「K-Pop 炸鸡」同「柚子鸡翼」!🍯
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
烟三文鱼薄饼 HKD 72
车打芝士酱配炸薯条 HKD 28
蓝荳花柠檬茶 HKD 22
柚子薏米水 HKD 26

🐔 韩食必定要点嘅当然系炸鸡啦!今次就试左「K-Pop 炸鸡」同「柚子鸡翼」!🍯 一款热辣辣,一款甜丝丝,超好味,外脆内嫩。

K-Pop 炸鸡
柚子鸡翼

🍛 「野菜薯仔牛柳粒配珍珠饭」系一份铁板牛柳粒,一上台爆香,酱汁好浓郁,但食完完全唔觉得口渴,真系好大份又好味,仲要好平,绝对满足到爆!👅

野菜薯仔牛柳粒配珍珠饭

🍲 食完咁多香口惹味嘢,叫左两款汤物。「薏米人参鸡炖汤」系等于半只鸡起入面,好香人参味,可以直接当一份主菜。

薏米人参鸡炖汤

「人参鸡汤浸娃娃菜」就绝对系人参味香喷喷,一份好好味嘅蔬菜,平衡下食左咁多肉类。

人参鸡汤浸娃娃菜

🥘 主食就选择左「日式姜茸烧汁豚肉炒粉丝」同「烟三文鱼薄饼」。两款都系超大份,但价钱真系好夸张地平,仲要好足料。粉丝个调味真系做得真系好出色,系好惹味好浓郁嘅酱汁!而披萨就净系三文鱼都有成四五大块,好好味!

日式姜茸烧汁豚肉炒粉丝
烟三文鱼薄饼

🧀 最后忍唔住口仲要叫多一份超邪恶有好大兜芝士嘅「车打芝士酱配炸薯条」!😋 D芝士系超热,成兜熔岩瀑布!食到唔停口呀!🤤

车打芝士酱配炸薯条

🌞 再叫埋特饮,「柚子薏米水」呢就绝对系秋天润喉精选。「蓝荳花柠檬茶」就超级消济又打卡一流。

蓝荳花柠檬茶 & 柚子薏米水

😃 整体黎讲真系超级赞呀!嘢食好味但系价钱系超平,坐得超级舒服,机械人上菜又噱头十足!坚正呀!❤️
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💯 最真实的美食点评 ❤️ 欢迎报料 ❤️