2023-07-03
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🍽 𝐒𝐨𝐩𝐡𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜𝐚𝐭𝐞𝐝 𝐅𝐢𝐧𝐞 𝐃𝐢𝐧𝐢𝐧𝐠 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞 @ 🌟 KAKU《👽食神大妈食西餐》.💁♀️ 图片展示美食为:Dinner Tasting Menu HKD 968- Salad- Pumpkin Soup- Australian Wagyu Beef Tartare- Korean Uni Kim Onigiri- Chicken Roulade with Cep Cream- Teriyaki White Cod- Crème Caramel- Dragon Fruit Apple Banana Smoothie- Avocado Apple Banana Smoothie.👽 大妈最近身边好多朋友仔都讲起呢间西餐厅,最近人气超旺盛,决定一于黎探店 👀 店舖嘅装修时代感十足,再配以好多绿色植物,有好大个窗口,阳光好好。非常IGable,难怪咁多人嚟打卡啦 😍.📖 餐牌上好多选择,花多眼乱,搞到有选择困难症嘅大妈又再次头都大晒 😳 所以一于用最简单嘅方法解决,就系间餐厅推介嘅二人TASTING晚餐 😆
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 图片展示美食为:
Dinner Tasting Menu HKD 968
- Salad
- Pumpkin Soup
- Korean Uni Kim Onigiri
- Teriyaki White Cod
- Crème Caramel
📖 餐牌上好多选择,花多眼乱,搞到有选择困难症嘅大妈又再次头都大晒 😳 所以一于用最简单嘅方法解决,就系间餐厅推介嘅二人TASTING晚餐 😆✌️ 套餐有餐汤、沙律、自选主菜两款、仲有甜品,价钱比散叫更优惠。🤩 重点系呢度嘅厨师班底系有米芝莲餐厅经验嘅法国厨师团队,更加期待今晚嘅食物!
🥗 平时套餐嘅沙律通常都比较少,呢度系绝对足料。用料好新鲜,同埋柚子醋嘅酸味作为开胃嘅前菜非常之适合!
🎃 作为是日餐汤嘅「南瓜汤」亦相当出色,好香浓,南瓜味好突出,仲加咗洋葱,令层次更加丰富。
🐂 精致嘅头盘嚟啦,呢份「澳洲和牛他他」用料非常高质,不止铺满左鱼子酱,就连和牛他他都选料上乘,肉质鲜嫩之余,仲刻意加咗四川花椒油调配,呢种味道喺其他餐厅从未有过,再加上日本嘅生鹌鹑蛋,严格无菌,绝对可以安心享用,非常好味,呢个必点!
🍘 另外一款头盘就系「泡莱海胆明大子芝上饭波」,首先系造型非常之可爱,海胆鲜味十足,加咗明太子芝士同泡菜,少少辣,多多惹味。
🐔 终于到非常期待嘅主菜,呢款「松露牛油牛肝菌鸡肉卷」绝对考手艺同功夫。首先系煮得恰到好处非常嫩滑嘅鸡肉,再添加牛油、牛肝菌同黑松露,好香好浓郁,同埋外层香煎变成香脆却不油腻,非常赞。
🐟 另外一道就系「照烧白鳕鱼」,选用嘅鱼非常厚身,绝对优质,好鲜嫩。加咗牛蒡渍物、意大利青瓜同特调嘅照烧汁,味道真系好浓郁,鱼肉非常之滑。重点当然系好好味,咁厚都煎得恰到好处。
🍮 甜品大妈选择升级做「法式焦糖布丁」,完整一大件好滑好甜好Q弹嘅布丁,焦糖味好香,好满足。
🥑 饮品方面,我地额外点选咗「火龙果苹果香蕉冰沙」同埋「牛油果苹果香蕉冰沙」,唔系现成嘅入货,而系即场调制㗎,好健康、好清新,仲好大杯添 🥰
😚 呢间餐厅嘅食物好精致,味道好丰富,厨师嘅米芝莲背景令菜式更加出色。叫大妈我拣边一款好味啲,真系好难抉择,因为款款都好出色!如果你想食好嘢,嚟呢度一定唔会后悔!
📍 土瓜湾马头围道63号启岸1楼11号舖
📲 +(852)6765-5531