2024-12-14
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🌈 隐藏起艺术中心入面嘅餐厅 @ 🌟 Pentola 🌟.💁♀️ 图片展示美食为:晚市二人套餐 HKD 398奶冻配百香果酱 + HKD 38提拉米苏 + HKD 38Sweet Dream HKD 98.👽 朋友仔特登嚟呢间艺术中心度打卡,惊喜发现竟然有间咁正嘅西餐厅隐身喺入边。空间超级大,酒水单超级多选择。晚市有二人套餐,当然要试下,有2个餐汤、3个前菜、2个主菜、仲有2款自选饮品,性价比超级高!.🍹 等紧食物上台嘅时候,先叫一杯推介嘅「Sweet Dream」,颜色太梦幻啦!以Gin做基底,蝶豆花混合Tonic Water,充满花香同莓果风味。最特别系一加入新鲜柠檬汁,就会由粉紫色变成粉红色,打卡一流!.🍲 当日厨师精选餐汤系番茄薯仔面包汤,好暖胃,同埋啲面包团几得意。.🍆 前菜有齐三款不同菜式,好丰富。「白鳀鱼茄子蓉多士」,系用脆脆多士配搭鲜美白鳀鱼同茄子蓉、「地中海风味烤多春鱼」就加上橄榄油同青柠去烤多春鱼,再配上意大利番茜同橄榄、「意大利风干火腿拼盘」就有足足24个月嘅巴马火腿、莎乐美肠同寇帕火腿,配上新鲜水果,每一款火
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
🌈 隐藏起艺术中心入面嘅餐厅 @ 🌟 Pentola 🌟
💁♀️ 图片展示美食为:
晚市二人套餐 HKD 398
奶冻配百香果酱 + HKD 38
提拉米苏 + HKD 38
Sweet Dream HKD 98
🍆 前菜有齐三款不同菜式,好丰富。「白鳀鱼茄子蓉多士」,系用脆脆多士配搭鲜美白鳀鱼同茄子蓉、「地中海风味烤多春鱼」就加上橄榄油同青柠去烤多春鱼,再配上意大利番茜同橄榄、「意大利风干火腿拼盘」就有足足24个月嘅巴马火腿、莎乐美肠同寇帕火腿,配上新鲜水果,每一款火腿都有独特嘅风味,令人一试难忘!
🍖 主菜加钱改配「意大利烤猪腩卷配季节蔬菜」绝对无后悔!烤猪腩卷好厚身,亦大件,猪腩肉充满肉汁,皮非常脆,再配上苹果大黄节梨同头菜,非常肥美却保持清新!
🦐 另一款都系改配「焗蒜蓉牛油大海虾意粉」,真系有一大只海虾,车厘茄令意粉更入味又弹牙,调味鲜得黎唔口渴。
🍮 呢个套餐仲可以优惠价加配甜品,「奶冻配百香果酱」非常滑顺,加上百香果酱更添酸甜风味,最特别系写埋碟,打卡一流!「提拉米苏」几惊喜,浓郁香滑,充满咖啡香气。音乐。
☕️ 仲包两杯嘢饮,Mocha同Uji Matcha Latte浓郁奶味足,饭后刚好可以倾计饮下。
😍 呢度空间超级大,去到繁忙时间全场爆满,不论系同朋友嚟饮番杯定系食嘢都系区内非常好嘅选择。
📍 大埔安邦路12号大埔艺术中心地下G01-02号舖
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️