.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🌟 𝕐𝕦𝕞 𝕐𝕦𝕞 𝔻𝕠𝕟𝕓𝕦𝕣𝕚 𝔼𝕒𝕥𝕖𝕣𝕪 @ 🌟 星岚《👽食神大妈食日本嘢》.💁‍♀️ 图片展示美食为:Japanese Iberico Pork Cutlet and Egg Rice HKD 98Japanese Egg & Eel Donburi HKD 92Deep-fried Sesame Chicken Wing HKD 28Japanese Cheese Rice Cake HKD 36.👽 大妈同朋友仔好钟意起天后揾食,因为有好多用心经营嘅个体户。经过呢间门口设计得好似日式小屋,餐牌非常之多插画同可爱嘅少女字体,即刻俾佢吸引,决定试吓。原来主打食日本丼同寿喜烧嘅呢,刚好而家天气开始凉,暖笠笠。仲要免收加一,太良心了吧。.🥘 佢主力推介嘅就系呢一款「招牌黄金黑豚猪扒PAN丼」,最正嘅重要系跟埋汤同小食。上枱净系望已经觉得好满足,满满嘅蛋汁同埋厚厚嘅猪扒,连埋成个铁板仔一齐上。咬落非常之满足,送饭一流。.🐟 另一款就系「日本滑蛋鳗鱼丼」,新鲜嘅鳗鱼配上满满嘅蛋蛋,鳗鱼肉好鲜美,蛋蛋好滑好软熟。个调味真系好正,成碗饭
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 图片展示美食为:

🐟 另一款就系「日本滑蛋鳗鱼丼」,新鲜嘅鳗鱼配上满满嘅蛋蛋,鳗鱼肉好鲜美,蛋蛋好滑好软熟。个调味真系好正,成碗饭食晒都唔觉。

Japanese Egg & Eel Donburi

🐔 见到佢啲小食都好吸引,所以叫咗「芝麻鸡翼」咬下。一路食饭一路食啲咁香口嘅嘢真系好邪恶,但好满足。

🍡 食完之后硬系仲想试多一款,所以就试咗呢个「日式芝士年糕」。好肥大呀,满满嘅芝士,超烟靭。

Japanese Cheese Rice Cake

🌟 呢间装修到好似日式小屋嘅氛围我地好钟意,小巧但温暖感满满。餐牌睇得好疗愈,嘢食亦都好味性价比又高,有机会可以黎试下喔。

.⠀
📍 天后清风街1A-1B号美城花园大厦地下KL-3号舖