2024-03-05
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🦀 𝐄𝐱𝐩𝐥𝐨𝐫𝐢𝐧𝐠 𝐅𝐥𝐚𝐯𝐨𝐫𝐬 𝐨𝐟 𝐒𝐢𝐧𝐠𝐚𝐩𝐨𝐫𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐮𝐢𝐬𝐢𝐧𝐞 @ 🌟 乐天经典《👽食神大妈食星马菜》.💁♀️ 图片展示美食为:二人套餐B HKD 668- 星马金砖豆腐- 辣椒螃蟹(伴炸刀切小馒头)- 姜葱爆生鱼片- 虾味鱼子虾球炒饭- 招牌酸柑香茅冻- 清心丸绿豆爽- 柠檬薏米水- 无糖豆浆.🇸🇬 最钟意食呢度嘅二人餐,性价比超高,仲要好好味!.🔥 前菜拣咗「星马金砖豆腐」,炸得外脆内嫩,却完全唔油,椒盐调味好惹味。.🐟 热炒就拣咗「姜葱爆生鱼片」,鱼肉非常之嫩滑,用姜葱爆开特别香口!.🦀 主角就当然系星洲蟹呀!四种味道选择,我地拣咗辣椒味,非常浓郁,唔会太辣,甚至有少少甜。最正系配上炸刀切小馒头,点酱汁食一流。.🦐 主食就最爱呢个「虾味鱼子虾球炒饭」,炒得好干身,虾够大粒又弹牙!.🍧 甜品拣咗「招牌酸甘香茅冻」,好清新酸甜,食完咁夜魅嘅嘢食用嚟清味蕾一流!另外系「清心丸绿豆爽」,绿豆好爽口,清心丸够弹牙,甜而不腻,暖胃。.🍋 个套餐仲跟两杯嘢饮,「柠檬薏米水」同「无糖豆浆」系健康之选,唔会过甜,可以帮助消
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 图片展示美食为:
二人套餐B HKD 668
- 星马金砖豆腐
- 辣椒螃蟹(伴炸刀切小馒头)
- 姜葱爆生鱼片
- 虾味鱼子虾球炒饭
- 招牌酸柑香茅冻
- 清心丸绿豆爽
- 柠檬薏米水
- 无糖豆浆
🇸🇬 最钟意食呢度嘅二人餐,性价比超高,仲要好好味!
🍋 个套餐仲跟两杯嘢饮,「柠檬薏米水」同「无糖豆浆」系健康之选,唔会过甜,可以帮助消化。
😇 呢个套餐性价比超高,同埋每一款嘅份量都好足,仲要好味,一定要试吓!
.⠀
📍 将军澳康城路1号The LOHAS康城4楼415A号舖