2023-06-19
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🇹🇭 𝑭𝒍𝒂𝒗𝒐𝒖𝒓 𝑭𝒖𝒔𝒊𝒐𝒏 𝑻𝒉𝒂𝒊 𝒂𝒏𝒅 𝑾𝒆𝒔𝒕𝒆𝒓𝒏 𝑪𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 𝒊𝒏 𝑯𝒂𝒓𝒎𝒐𝒏𝒚 @ 🌟 茴香 Fennel《👽食神大妈食FUSION泰式西餐》⠀.💁♀️ 图片展示美食:Thai Snacks Platter HKD 188Semi Buffet Bar HKD 136Thai Style Steamed Sea Bass HKD 388A Tiramisu You Can Drink HKD 88Classic Thai Milk Tea HKD 56Coconut Cream Burlee HKD 118.🤩 山林道最近有一间人气超级旺嘅FUSION餐厅,融合泰菜同西餐,摆设非常典雅,充满植物,仲有一个景观超靓嘅露台,处处打卡位,朋友仔一定要黎打卡呀!基本上餐牌入边不论嘢饮定系嘢食都加入好多泰式西餐元素,最适合钟意试新嘢嘅朋友仔。.🦀️ 开始当然要前往Semi-Buffet Bar食头盘啦,有好多款美食,特别系佢哋嘅长脚蟹,鲜甜弹牙!另外,佢哋嘅烟三文鱼同埋温泉蛋都非常好味新鲜。我非常钟意佢哋嘅多款沙律,
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 图片展示美食:
Thai Snacks Platter HKD 188
Semi Buffet Bar HKD 136
Classic Thai Milk Tea HKD 56
Coconut Cream Burlee HKD 118
🦀️ 开始当然要前往Semi-Buffet Bar食头盘啦,有好多款美食,特别系佢哋嘅长脚蟹,鲜甜弹牙!另外,佢哋嘅烟三文鱼同埋温泉蛋都非常好味新鲜。我非常钟意佢哋嘅多款沙律,有新鲜嘅水果同埋蔬菜,健康又美味。特别要推荐嘅系佢哋嘅 KALE 沙律,同有浓郁嘅芝士盘,非常开胃。呢度嘅Semi-Buffet Bar食物选择多元,质素高,但收费超值,非常值得一试。
🇹🇭 见到餐牌咁多特色泰菜,经典炸物同小食当然一定要试。好想食春卷,又想食蔗虾,选择困难症嘅大妈每次都系用最直接最简单嘅方法解决,就系叫拼盘啦 😆 呢份「泰式小食拼盘」一次过满足晒六个愿望,有齐:蔗虾、烧猪颈肉、墨鱼饼、鸡翼、虾片、春卷!做得好出色,每一件都好大份足料!食完更加开胃!蔗虾包裹嘅薯仔真系好惹味,墨鱼饼调味一流!呢个小食拼盘必点啦!👅
🐟 食泰式嘢一定唔可以唔叫鲈鱼啦!叫左「泰式明炉酸辣原条义大利海鲈鱼」一上台吓一吓,好大条呢!😱 新鲜嘅义大利海鲈鱼经过明炉蒸热,肉质鲜嫩多汁,搭配酸辣的酱汁,口感一流,令人食指大动。
🍄 不得不提呢杯靓靓「能喝的 Tiramisu」,经典嘅意大利甜品可以饮住享用,非常特别,口感浓郁,甜度恰到好处又醇滑,满满可爱少女心。
🥤 一路享用咁好味嘅美食,再配多一杯清爽的「泰式奶茶」绝对唔可以错过。呢杯奶茶口感浓郁,甜度适中,非常消暑,令人心情愉悦。连里面嘅冰块都系奶茶而唔系清水,真系好难得,好清甜唔会确喉,无得弹!❤️
🥥 至于甜品就当然要试下店员推介嘅「FENNEL 椰皇焦糖炖蛋」。呢个甜品真系超级丰富。焦糖炖蛋口感丝滑,加上香气四溢嘅茴香同椰子味,令人回味无穷,真系一个完美嘅结尾。甜度恰到好处,仲要系非常大份,超值。
🤩 呢间FUSION餐厅绝对系优质之选,仲要系喺位置超方便但系价钱合理,真系款款都好满意,大份又好味,店员仲要好好礼貌,你哋一向都知大妈好重视服务态度架啦 😚 难怪咁多人会帮衬呢,人气旺果然系有原因,绝对唔系坊间好多揸流摊嘅所谓打卡餐厅,真心推荐大家真系值得去试下呢,赞赞赞 😋
📍 尖沙咀山林道38号银座38 17楼
☎️ +(852)9536-7199