‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🍭 𝙏𝙧𝙖𝙙𝙞𝙩𝙞𝙤𝙣𝙖𝙡 𝘾𝙝𝙞𝙣𝙚𝙨𝙚 𝙎𝙬𝙚𝙚𝙩 𝙏𝙧𝙚𝙖𝙩𝙨 @ 🌟 鼎记糖水专门店《👽食神大妈食甜品》.💁‍♀️ 图片展示美食为:椰香芒果凉粉西米露 HKD 31南北杏红枣雪耳炖木瓜 HKD 33莲子蛋白炖鲜奶 HKD 34椰香紫米 拼 芋头西米露 HKD 26.👽 食完饭之后谂住吹吓水顺便食下甜品,朋友仔带路一齐去呢间主打中式甜品嘅地道甜品店。食完之后发现,质素真系非常好,必须同大家介绍下呀!.🍧 天气咁鬼热,打头阵就当然叫一碗「椰香芒果凉粉西米露」!好大碗,好足料!啲芒果好新鲜,口感好爽甜,同埋凉粉同西米露都好滑,椰香味道香浓,夏天食嚟解渴消暑,真系一流!.🥭 另外一款呢,就系「南北杏红枣雪耳炖木瓜」,绝对系养生之选呀!坊间好多都一系就完全唔浓稠,一系就过甜养生变伤身。但系呢碗就好香浓又唔过甜。个炖木瓜好软糯,南北杏同红枣增添咗啲自然甜味。雪耳好滑,老板话全部炖品都足足炖足三个钟,真系非常滋补!.🪵 仲有就系「莲子蛋白炖鲜奶」呢款超经典嘅甜品。炖奶超级滑,奶味好浓郁,同埋有啲淡淡嘅甜味。莲子增加质感真材实料!真系好滑好香!
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 图片展示美食为:
椰香芒果凉粉西米露 HKD 31
南北杏红枣雪耳炖木瓜 HKD 33
莲子蛋白炖鲜奶 HKD 34
椰香紫米 拼 芋头西米露 HKD 26

莲子蛋白炖鲜奶

🥥 最后一款就系「椰香紫米拼芋头西米露」,紫米煮得刚刚好,口感Q弹唔过硬,加上椰汁同芋头西米露,味道更加层次丰富。椰香味好浓郁,芋头西米露滑口又香甜,好满足!

椰香紫米 拼 芋头西米露

😚 大部份中式甜品店都会俾人垢病太过甜,但系呢一间真系甜度适中,同埋分量十足,店主好有礼貌,系一间好有诚意经营𠮶传统甜品店。大家记得快快去叹下呢度嘅靓甜品,支持一下诚意小店呀 ❤️

.⠀
📍 彩虹清水湾道8号汇八坊M楼M01号舖