2021-06-28
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🍛 𝐻𝑜𝑛𝑔 𝐾𝑜𝑛𝑔 𝐶𝑙𝑎𝑠𝑠𝑖𝑐 @ 🌟 荔香园冰室《👽食神大妈去冰室》.💁♀️ 图片展示美食为:芝士流心厚西多士 HKD 32瑞士巨脾 配 炸薯条 HKD 42鲜茄芝士焗猪扒饭 HKD 58冻咖啡冻鸳鸯.👽 大妈今次黎到呢间有意将大家带返去香港集体回忆嘅新派冰室,净系见到冰室呢两个字已经好期待。一入到去,就见到好多怀旧相片同陈设,好似拉大家返去六七十年代咁。😌.😚 要试就当然要试最经典嘅菜式啦,大妈最爱嘅就系西多士!而呢度唔单止系西多士,仲要系流心芝士夹心架!非常肥大厚身,落埋糖浆,真系越邪恶越快乐呀 😝.😆 有甜就当然要有咸嘅平衡下啦,一于叫份瑞士巨脾配炸薯条!好肥大肉厚嘅鸡脾呀!😱 再配半盘薯条!系无错,好邪恶,但咁先好味呀 😝.👀 见到隔离台有人食猪扒饭,好引人LOR!叫多份 😆 估唔到呢个先系亮点呀!首先猪扒系厚切但系完全冇雪藏臭味,然后劲多芝士同埋茄酱,饭底虽然唔系话炒得好硬,但系绝对唔会好似做得差嘅好湿好林。超好味!.🌞 夏日炎炎,一路食,再配埋个冰室精选冻鸳鸯冻啡,超爽!.再加上佢一路都播住大妈细个一路成长听嘅
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 图片展示美食为:
芝士流心厚西多士 HKD 32
瑞士巨脾 配 炸薯条 HKD 42
鲜茄芝士焗猪扒饭 HKD 58
冻咖啡
冻鸳鸯
🌞 夏日炎炎,一路食,再配埋个冰室精选冻鸳鸯冻啡,超爽!
再加上佢一路都播住大妈细个一路成长听嘅好多歌,坚有回忆呀!😌 你问心你有几耐无听过邓走音嘅「电灯胆」?😂 当时觉得好MK,而家听返全部都系回忆呀 🥰 #暴露年纪系列
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💯 最真实的美食点评 ❤️ 欢迎报料 ❤️