2021-12-01
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🍽 𝗙𝘂𝘀𝗶𝗼𝗻 𝗗𝗶𝗻𝗶𝗻𝗴 @ 🌟 Peko Peko Eatery《👽食神大妈食西餐》.💁♀️ 图片展示美食为:Superfood Salad HKD 148 🥗Seafood Cinderella Carriage HKD 198 🎃Baked Chicken Roll with Stuffed Foie Gras HKD 198 🐔French Fries HKD 38 🍟Lava Cake with Homemade Gelato HKD 78 🍮.👽 大妈最近发现何文田人气餐厅扩张到荃湾,铺面更大餐牌选择更多,身边好多朋友仔都讲起呢间西餐厅,人气超旺盛,一定要黎探店 👀.📖 餐牌上好多选择,花多眼乱,搞到有选择困难症嘅大妈又再次头都大晒 😳.🥗 佢呢度呢个「SUPERFOOD沙律」真系不得了,系一大盘㗎,啲三文鱼厚切大大块,又有牛油果 🥑 用料好新鲜,同埋加上杞子非常之开胃,胃口细嘅其实食完呢份已经饱饱地。.🎃 主菜方面大妈就拣咗「酿海鲜南瓜批」呢个南瓜应该系大妈食过嘅南瓜菜式入边头三位有特色!一来佢个南瓜超级可爱,上
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 图片展示美食为:
Superfood Salad HKD 148 🥗
French Fries HKD 38 🍟
🎃 主菜方面大妈就拣咗「酿海鲜南瓜批」呢个南瓜应该系大妈食过嘅南瓜菜式入边头三位有特色!一来佢个南瓜超级可爱,上面仲要铺满鱼子,真系好澎湃!😱 佢里面仲要有好多好嘅海鲜食材,加超级多芝士、忌廉,就连个南瓜本身嘅肉同薯蓉都完美结合,整个都非常香浓同埋好大个!呢个价钱我会觉得系超值!😋
🐔 另一款主菜就选择左好似法国菜一样细致嘅「焗酿鹅肝难卷」。鸡肉非常之鲜嫩,呢个考功夫,因为里面塞满鹅肝,起煮嘅过程唔可以过老,但系火候唔够啲鸡又会唔够皮脆肉嫩,所以绝对考验厨师判断。鸡系冇得顶,非常之肥大肉厚都算,仲要配足料鹅肝,都唔止,仲要配菜都非常之多,呢个价钱,平时净系散嗌一件鹅肝都未必够,而重点当然系个味道好好味。👅
🍟 薯条呢啲作为一年365日都要食嘅邪恶小食,咁就当然要额外加一份啦,呢度呢个系粗身嘅薯条,特别有口感!🤤
🍮 食完咁好味嘅美食,就当然要用甜品作一个最美好嘅总结。「心太软」系不二之选,流心朱古力唔死甜,好满足呀。
😌 享用完成餐饭就明白难怪咁多人推介啦,强烈建议何文田同荃湾两间分店各有千秋都要试呀。
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💯 最真实的美食点评 ❤️ 欢迎报料 ❤️