2023-04-29
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🌴 𝓞𝓪𝓼𝓲𝓼 𝓲𝓷 𝓽𝓱𝓮 𝓒𝓲𝓽𝔂 @ 🌟 Pondside《👽食神大妈叹下午茶》.💁♀️ 图片展示美食为:Afternoon Tea Set for Two HKD 538- crabmeat tarts- mentaiko prawn sushi rolls- parma ham on cantaloupe- smoked salmon open sandwiches- deep-fried anchovies- vegetarian spring rolls- mini tiramisu pots- custard cream puff- macarons- scones with clotted cream and organic jam- Iced & Hot Latte.👽 香港咩都好,就系市中心绿化空间真系好少呢。朋友仔特登带大妈黎位于金钟黄金地段嘅香港公园中嘅餐厅叹个下午茶。餐厅仿照英式庭院温室设计,外围有好多植物,日光经由大面积嘅窗投射入内,满满英伦庄园风味 ❤️ 起香港闹市竟然有呢个空间,实在舒压、自在。😌.☺️
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
- custard cream puff
- macarons
- Iced & Hot Latte
Afternoon Tea Set for Two
☺️ 一路沈醉起咁恬静悠闲的气氛,不经不觉店员已经将靓靓下午茶准备好。层架配以古典铜色,满满英伦风。
Afternoon Tea Set for Two
😋 开餐啦!试下水准如何先?首先当然要试下午茶嘅灵魂:SCONE先啦!无得顶!松软绵密,外脆内软!牛油比例刚好唔会过腻!就算变肥仔都要架啦,狂查CLOTTED CREAM 😂
然后咸点开动啦!大妈建议可以先试烟熏三文鱼 🐟 再黎蟹肉挞,好香浓!至于酥皮盒,个酥皮就当然松脆可口,又香气四溢啦 🍄 埋尾食埋个炸虾寿司卷,咸点全部K.O. 😝
继续叹甜点,最夺目嘅花花TIRAMISU,个造型非常加分呀!蛋糕烟韧好味道 🍌 泡芙好大粒,奶香十足。食到呢度开始觉得其实都几饱 😳 马卡龙对大妈黎讲比较甜,所以觉得适合最尾先试 🍮 最适合一路饮咖啡,一路DAP。😋
😌 话咁快就过左一个悠闲嘅下午,起烦嚣嘅闹市真系绝无仅有。绿化空间十足,真系好心旷神怡喔 😃
📍 金钟红棉路19号香港公园
📲 +(852)2885-3787