2023-07-01
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🍜 M͓̽i͓̽c͓̽h͓̽e͓̽l͓̽i͓̽n͓̽ ͓̽M͓̽a͓̽g͓̽i͓̽c͓̽:͓̽ ͓̽F͓̽r͓̽o͓̽m͓̽ ͓̽R͓̽a͓̽m͓̽e͓̽n͓̽ ͓̽t͓̽o͓̽ ͓̽T͓̽e͓̽m͓̽p͓̽u͓̽r͓̽a͓̽ @ 🌟 牡蛎不如帰《👽食神大妈食蟹拉面》.⠀💁♀️ 图片展示美食为:⠀极旨螃蟹套餐 HKD 198- 螃蟹汤拉面 🍜- 黄金蟹肉饺子 🥟牡蛎盐味拉面 HKD 118牡蛎野菜天妇罗 HKD 88信州巨峰梳打汽水 HKD 32紫苏双柠洛神花茶 HKD 38.👽 大妈翻兜无数次嘅米芝莲一星日式拉面店,每一啖汤底都令人回味无穷。最近佢推出左新口味,大妈作为忠粉当然要去食啦 😋.🦀️ 最新出品就系「螃蟹汤拉面」同「黄金蟹肉饺子」,分开叫贵啲,梗系叫佢个「极旨螃蟹套餐」抵好多啦 😝 店员介绍话「螃蟹汤拉面」嘅汤底系用自制嘅清鸡汤,再加埋大量三星蟹蒸焗后秘制嘅蟹汤,再加新鲜活红蟹炼制嘅蟹油,所以每一啖汤底都充满蟹味,超鲜味呀 🤤.🥟 另外「黄金蟹肉饺子」就以1比1嘅黄金配方结合蟹肉同豚肉,所以每一啖都会好鲜味,皮薄馅足料。.🍜 每次嚟都要翻兜无限次嘅就系佢最经典「牡蛎盐味拉面」,毕竟系佢最出名嘅三重汤底其他地方真系食唔到,有齐蚝汤、猪骨汤同鱼汤,味道超丰富但系又唔觉得腻
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
牡蛎盐味拉面 HKD 118
牡蛎野菜天妇罗 HKD 88
信州巨峰梳打汽水 HKD 32
紫苏双柠洛神花茶 HKD 38
🍜 每次嚟都要翻兜无限次嘅就系佢最经典「牡蛎盐味拉面」,毕竟系佢最出名嘅三重汤底其他地方真系食唔到,有齐蚝汤、猪骨汤同鱼汤,味道超丰富但系又唔觉得腻。再加上大大块低温叉烧上面有秘制蚝酱,每一啖都好鲜。
🦪 除咗拉面,呢度必食嘅仲有佢嘅「牡蛎野菜天妇罗」,真后好高质又有特色,有几可见到用生蚝做天妇罗系咪?重点佢嘅天妇罗外脆内软,炸浆调配得非常之恰到好处,生蚝超大只,每次黎都一定要叫呢个!
🍹 呢度日本入口嘅嘢饮都好好味,最钟意「信州巨峰梳打汽水」同「紫苏双柠洛神花茶」。两只都好清爽,好适合夏天咁鬼热食咸咸嘅拉面时饮,好爽。
😌 最钟意佢呢度个汤底唔系一般水寮寮𠮶种,佢系流质得黎好浓郁。咁鲜味嘅拉面,食完几个钟之后,都完全唔会口渴,真材实料!👍 而呢间分店嘅装修又好有未来感同墙上好多色彩画作,有别于其他分店,好值得黎试下。
📍 铜锣湾百德新街57号Fashion Walk地下A号舖
☎️ +(852)2802-9278