2023-04-09
.‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🥞 𝔖𝔴𝔢𝔢𝔱 𝔞𝔫𝔡 𝔖𝔞𝔳𝔬𝔲𝔯𝔶 𝔓𝔢𝔯𝔣𝔢𝔠𝔱𝔦𝔬𝔫 @ 🌟 Exotica Gelatea《👽食神大妈食西餐》.💁♀️ 图片展示美食为:Apple Crepe Set HKD 159 🥞Cauldron Burger HKD 77 🍔Fish and Chips HKD 99 🍟Iced Macha Latte HKE 55 🍵.👽 大妈最钟意嘅甜品绝对系CREPE,咸嘅甜嘅,通通都钟意!😋 今次就同大家介绍最近起铜锣湾发现左一间专门食靓雪糕同甜品嘅精致餐厅,呢度除咗甜品以外仲有好多款汉堡包添 😙.👀 呢度净系睇个名都知其实系主打食优质雪糕,好多矜贵材料系直接由海外入口,口味独特唔系周围都有架。今次大妈就试咗佢嘅苹果CREPE,里面有非常之多嘅苹果蓉,再配上一大球雪糕,玫瑰桑子味,哗啲莓味好浓,CREPE皮唔会过硬,真系超级好味,尤其是个雪糕,绝对奶味浓郁,超好味呢 🤤.🍔 汉堡亦有多种选择,有牛有猪甚至素嘅选择。今次大妈就选择左个名最特别嘅「古代汉堡」同炸鱼薯条。佢里面选用优质安格斯牛肉,肉质当然系鲜嫩好味啦。同埋少少辣
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 图片展示美食为:
Apple Crepe Set HKD 159 🥞
Cauldron Burger HKD 77 🍔
Fish and Chips HKD 99 🍟
Iced Macha Latte HKE 55 🍵
🍔 汉堡亦有多种选择,有牛有猪甚至素嘅选择。今次大妈就选择左个名最特别嘅「古代汉堡」同炸鱼薯条。佢里面选用优质安格斯牛肉,肉质当然系鲜嫩好味啦。同埋少少辣芝士,特别开胃好味呢 😋
🐟 炸鱼薯条就更加系好厚肉,外脆内嫩,估唔到雪糕店会有咁好味嘅炸鱼薯条,非常惊喜 🍟
🌞 天气闷热,饮一杯香浓嘅抹茶咖啡简直系消暑精选,亦可以刚好调和惹味嘅汉堡包同炸物带比味觉嘅刺激。
😎 呢间精致小店好有格调,中古世纪个设计同装潢,起铜锣湾呢个闹市中别有洞天,好值得黎试下。
📍 铜锣湾霎东街49号地舖
☎️ +(852)2897-8211