2023-08-27
‼️❤️ 记得CLICK我PROFILE关注我呀 ❤️‼️.🔥 P̾r̾e̾m̾i̾u̾m̾ ̾T̾e̾p̾p̾a̾n̾y̾a̾k̾i̾ ̾D̾i̾n̾n̾e̾r̾ @ 🌟 本命《👽食神大妈食铁板烧》.💁♀️ 图片展示美食为:晚餐铁板烧(命) HKD 788- Potato Salad- Abalone- Hokkaido Scallop- Back Cod- Foie Gras- Beef Tongue- Kagoshima Wagyu- Fried Rice- Soup- Vegetables- Honey Butter Toast - Pistachio Ice-cream晚餐铁板烧(本) HKD 588- Potato Salad- Hokkaido Scallop- Amadai- Prawn- US Angus Beef Slice- Kurobuta Pancake Yaki- SRF Beef- Fried Rice- Soup- Vegetables- Honey Butter Toast- Green Tea Ice-cream百香果梳打 HKD 28菠萝可尔必思 HKD 28.🔥 今次大妈黎到呢间高质正宗嘅日本铁板烧餐厅
💁♀️ 图片展示美食为:
- Honey Butter Toast
- Green Tea Ice-cream
百香果梳打 HKD 28
菠萝可尔必思 HKD 28
🔥 今次大妈黎到呢间高质正宗嘅日本铁板烧餐厅,味道好正,服务又好,座位环境都好舒适。晚上主要有两款套餐:「本」同「命」。一于两款都要食!😋
🥗 先上「蔬菜沙律」同「薯仔沙律」作为前菜,之后就见到师傅出场啦 😎 食前菜嘅时候同步望住师傅功架十足地准备材料同摆盘,好期待呢 😍
🦪 第一位主角「南非鲍鱼」出场啦!望住师傅一路煮,香气四溢,简直色香味俱全。煮熟之后都仍然非常大只,咬落外脆内嫩,鲜甜多汁。
🐚 是晚时令海鲜系「北海道帆立贝」,帆立贝好鲜甜,烧得刚刚好,一啲都唔韧,食落好滋味。
🐟 接着就系做得非常出色嘅「银鳕鱼」!银鳕鱼肉质又滑又嫩,煎得外脆内嫩,尤其鱼皮真系一流呀。
🐠 另一款系「甘鲷」,鱼鳞好香脆,肉质鲜嫩,食落好鲜甜,煎得刚刚好,一流!
🦐 仲有就系「大虾」,真系坚大只,个头好大,肉质鲜嫩多汁,仲好新鲜好弹牙!
🧈 紧接着嘅就系「鹅肝多士」!呢块鹅肝,真系好厚身又大件,香浓丰富,入口即化。
🐂 铁板烧主角当然唔少得「鹿儿岛和牛」啦!厚切,肉质鲜美,油花均匀,无筋嫩滑,入口即化,真系一绝!
👅 另外仲有「牛舌芯」,肉质细腻,有嚼口,再配以WASABI调制嘅酱料,味蕾嘅刺激感真系大满足!
🥩 再嚟系「美国安格斯牛薄烧」美国安格斯牛肉香嫩多汁,煎得恰到好处,真系令人满足。
🍖 当然唔可以错过「美国SRF极黑和牛」,绝不逊色,肉质嫩滑,入口即化,油脂分布刚刚号。
🐷 好特别嘅系「黑豚薄饼,薄饼煎得松软好香口,黑豚肉质鲜嫩,口感好丰富友特别。
🍚 食铁板烧,就当然冇人会唔挂住个「炒饭」啦!炒饭炒得香口,米粒弹牙,好鲜味。另外「炒野菜」新鲜靓色,炒得刚刚好,保留咗啲蔬菜嘅原汁原味。食完超满足!
🍲 再送上一碗「味噌汤」同「中华沙律」,汤非常浓郁醇香,好暖胃,沙律酸酸甜甜消济。
🍨 咁都未完,甜品系「蜜糖牛油多士」同「雪糕」作结。多士非常香脆,甜甜地好好味!雪糕呢就系开心果同抹茶味,好CREAMY,香味浓郁,消除油腻感,为成餐饭划上完美嘅句号!
🍹必须要提一提呢度嘅饮品,真系好大杯!叫左「百香果梳打」同「菠萝可尔必思」,酸甜开胃又消暑,仲要里面超多果肉,只系呢个价钱,简直超值,必点!
🥳 总括黎讲,呢间铁板烧店真系非常好食,坐喺铁板烧枱望住师傅煮嘢成个过程非常疗愈,服务又好,座位舒适,绝对唔会失望。记得订位呀,平日夜晚都爆棚呢!
📍 铜锣湾边宁顿街13号2楼
☎️ +(852)9188-5139