2022-11-29 1491 浏览
喺葵青区荃湾区生活咗咁耐,竟然系第一次食葵芳广场入面嘅云贵轩⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄ 估唔到有几好㖞! 我可以日日食米线,餐餐食,食极唔会厌(*ˉ︶ˉ*)我叫左:小窝米线 (猪大肠)酸辣汤底 微辣 $46 总有啲moment想食重口味嘅嘢,呢度嘅猪大肠用卤水卤得非常入味,好𣺉,一啲味道都冇,清洗得非常干净! 汤底浓郁,叫咗微辣,真系微辣🤣🤣所以偏酸多少少,本身仲厂莞茜、酸菜、韭菜、牙菜,加埋一齐饭多重口感(*ˉ︶ˉ*)咖喱牛肉牛展肠仔饭 $48男朋友点的「麻甩佬颓餐」🤣🤣不过味道不错,咖哩很香,牛展同样是用卤水卤,相当新鲜,食落口亦唔会干争争👍🏻特饮 椰汁红豆冰 +$8男朋友的评价是很淡,椰汁🥥的味道明显沟了糖水,红豆🫘绵密软糯,算是加分了! 红油抄手 $9 以一人小食来讲,相当抵食,不过其实整体似饺子而唔系抄手🤣味道正正常常,但系略嫌红又唔够辣味。整体来说,价钱不贵,算系咁啦!

我可以日日食米线,餐餐食,食极唔会厌(*ˉ︶ˉ*)

我叫左:
小窝米线 (猪大肠)酸辣汤底 微辣 $46

咖喱牛肉牛展肠仔饭 $48

特饮 椰汁红豆冰 +$8

红油抄手 $9

整体来说,价钱不贵,算系咁啦!