2017-03-23 1022 浏览
作为一个返星期一至五嘅打工仔,去到星期三个心已经飞咗去放假。为咗提升返工嘅动力,所以同朋友一早约定收工后去疯狂食肉发泄下!虽然餐厅喺旺角雅兰中心二期,但入口系山东街,大家约朋友记得提佢哋系呢度入。餐厅设计走简约风,喺七、八点嘅晚饭时间全场客满,非常旺场!坐低后已经见到有两款唔同嘅烧肉酱汁,燃起我即刻落单狂食嘅欲望!每二个人同行就会免费有一份「宫崎鲜味之选 」, 分别系日本岩手县直送仙境纯情豚、愤怒火牛仔同冰镇大头虾!「愤怒火牛仔」有仙气散出,最岩放Instagram Story打卡。咁岩朋友系生日月份,店员仲送咗琵琶虾俾我哋。琵琶虾新鲜肥美,肉质非常嫩滑另外职员话俾我哋知因为3月系宫崎开张6周年,所以有抽奖活动,而我哋就赢到水漾鲍鱼!听讲如果手风好更可以抽到免1位人头费嘅优惠!水漾鲍鱼个汁劲正!餐厅用写纸仔方式俾你叫野食,食物种类算多,刺生、寿司、烧物、面类,一般日式放题有嘅佢都会有!任饮柜有几款唔同饮品,特别啲嘅有「利宾纳」、「士多啤梨汁」、「提子汁」,不过我最爱都系翡翠柠檬绿茶,因为出面买唔到!落单叫嘅野食上场喇,刺身比预其中好,全部爽口新鲜。极推介龙脷鱼,香口有鲜味!最开心呢度有
餐厅设计走简约风,喺七、八点嘅晚饭时间全场客满,非常旺场!
愤怒火牛仔
琵琶虾
水漾鲍鱼
水漾鲍鱼个汁劲正!

刺身拼盘
落单叫嘅野食上场喇,刺身比预其中好,全部爽口新鲜。
烤焗西京龙脷鱼
极推介龙脷鱼,香口有鲜味!
最开心呢度有我最爱嘅「芝士年糕」,流心芝士够热,口感非常丰富!
食肉最怕食得太漏,好彩佢有自助蔬菜吧,栗米、生菜、蕃茄、薯仔等都有得食,令罪疚感减低!哈哈!

整体嚟讲两个钟绝对够食,因为上菜速度非常快亦无漏单,食品质素以放题嚟讲非常理想。全程对手无停过烧烧烧,个口无停过食食食!不过大家记住量力而为,食得晒先好嗌,唔系辛苦自己又浪费食物
愤怒火牛仔
琵琶虾