2020-10-21 1204 浏览
最近朋友练健身要补充多啲蛋白质,于是佢就介绍左尼间好近铜锣湾既旧式西餐厅俾我系对面马路见到大大个餐厅招牌已经觉得好抢眼,同埋有啲old school既感觉😂😂入到去餐厅,楼底好高,橙黄灯光暗暗地都几有气氛。重点系啲铁板烧扒餐,见到隔离台个啲全部大大份,空气中弥漫著烧肉既香气同蒜香味罗宋汤。7/10本人非常喜爱罗宋汤,凡系有得拣红汤定白汤,我一定拣红汤❤️所以系饮过咁多红汤既比较下,金凤既罗宋汤系胜在份量大同有劲多蔬菜,味道唔算太特别,配佢暖暖既餐包就已经饱左3成🤪招牌牛柳餐(5成熟)。8/10份量大系卖点,一睇就知!但惊喜既系一下切落去手感非常畅须易切,而且块扒好厚身,真系睇得出熟肉同生肉既比例系55分🥩食落juicy易咬巨人T骨扒(5成熟)。7.5/10T骨扒面积同牛柳扒一样大,但厚度就差一半👀不过食落就觉得尼个厚度合理,因为T骨扒油脂比例高,入口有融化既感觉,如果太厚就会太油腻💩不过我都系比较喜欢啖啖肉既牛柳跟餐餐饮(冻柠茶)好少茶餐厅会有咁细杯既柠茶😵,建议下次食要加大(+$5)

罗宋汤。7/10

招牌牛柳餐(5成熟)。8/10

巨人T骨扒(5成熟)。7.5/10

跟餐餐饮(冻柠茶)
好少茶餐厅会有咁细杯既柠茶😵,建议下次食要加大(+$5)

罗宋汤+餐包
跟餐冻柠茶