2023-09-22
📍Pot Pot 尖沙嘴正宗食肉兽如我,周不时都会有个烦恼 - 好想狂食高质肉,但荷包实在赤赤痛😓......咁所以就间中会喺压力 binge eat mood 启动嘅时候周围发掘抵食夹高质嘅放题 (净系夹大件已经满足唔到我🌝)由于最近又进入返边炉季节(毕竟终于开始无咁热🔥),所以是日研究嘅系边炉放题🍲想大快朵颐,就梗系要约埋可以俾我畅所欲言又唔会嫌弃我食相影响市容嘅朋友仔一人一锅啦🙋🏻♀️今次嘅嘉宾就劲喇 - 佢简直系自由小鸟界嘅代表🐦一毕业就去咗纽西兰 working holiday,然后跟住落嚟准备去加拿大冒险🇨🇦我一直都好佩服佢𠮶种说走就走嘅勇气同胆识👍🏻喺同佢嘅对话当中都听到好多超级有趣又exotic嘅故事😆(话唔定之后会开集podcast请佢嚟分享一二🙃)总之𠮶晚就系打住边炉,开心倾住计咁过㗎喇🤩加埋一路渌吓渌吓嘅手切牛颈脊,成件事即刻高级咗1000%🎉其实人哋系有好多款肉嘅,而且都好好食,但系个手切牛颈脊真系......你自己睇相喇 - 个色泽同雪花❄️点P都P唔到㗎㖞❤️入口软绵绵,肉味四溢🥩(最后encore咗好几碟🍽️)𠮶日唔觉唔觉,就食咗好多碟肉 - 分分钟劲过我平时去
今次嘅嘉宾就劲喇 - 佢简直系自由小鸟界嘅代表🐦
我一直都好佩服佢𠮶种说走就走嘅勇气同胆识👍🏻
喺同佢嘅对话当中都听到好多超级有趣又exotic嘅故事😆
(话唔定之后会开集podcast请佢嚟分享一二🙃)
总之𠮶晚就系打住边炉,开心倾住计咁过㗎喇🤩
加埋一路渌吓渌吓嘅手切牛颈脊,成件事即刻高级咗1000%🎉
你自己睇相喇 - 个色泽同雪花❄️
点P都P唔到㗎㖞❤️
入口软绵绵,肉味四溢🥩(最后encore咗好几碟🍽️)
𠮶日唔觉唔觉,就食咗好多碟肉 - 分分钟劲过我平时去寿司郎嘅碟数😵💫......
减肥呢啲扫兴嘢,得闲再讲🙈
*p.s. To 友人:去加拿大一路顺风呀,要Keep住道勇气😤
*p.p.s. To 读者:
1⃣️呢间餐厅有 Hidden Menu,如果同行有唔打边炉嘅朋友可以考虑💭
2⃣️呢度开到00:00嘅,等大家可以放工夜缤纷过嚟食饭🌃
#食肉兽嘅边炉comfortzone #potpot #火锅 #边炉 #尖沙嘴 #尖沙嘴美食 #tst #tsimshatsui #ohhejfoodie