2024-12-28 1100 浏览
上个星期同啲食肉朋友去咗朗豪坊13楼嘅 Smokehouse Grill 食圣诞大餐,真系开心到唔得了!整体来讲,呢间餐厅嘅烤肉真系可以话系出色,无论系肉质定系味道,都令人回味无穷。我哋点咗个「Smokehouse Platter」,上面堆满咗烟熏牛胸肉、墨西哥辣椒芝士肠、图林根肠、烤猪肋骨同手撕猪肉,肉类选择丰富得令我惊讶!特别系𠮶块烟熏牛胸肉,烟香四溢,食落去口感软滑,唔会干,真系一绝。烧粟米同柠檬椰菜沙律就系配菜,帮助平衡咗浓重嘅肉味,听讲佢哋自家制酱汁都几好。另外,我哋仲点咗个「House Dry-Aged Bone-In Black Angus Ribeye」,呢块干式熟成肉眼扒有600g,食落去真系够满足,肉质嫩滑,加埋香草牛油,烧薯都系相当好食,简直系肉食者的天堂。至于「BBQ Pulled Pork Burger」,手撕猪柳丝汉堡,虽然食起嚟有啲混乱,不过真系好值得,搭配嘅芝士酱同埋薯条简直完美,整体好丰富。而「Pulled Chicken Trofie Pasta」就用咗手撕鸡肉,配合橄榄同芝士脆片,唔太油腻,但味道相对淡,好似同其他肉类比起来冇咁突出。Smokeho

Smokehouse Grill 系个好适合三五知己肉食者嘅地方,然而如果唔系肉迷,可能会觉得太heavy,建议间中次食一次,一定唔会失望!