2021-11-15
厚福街餐厅多箩箩,比著选择困难症嘅我拣一个钟都仲未拣到🤯如果你系冇肉不欢嘅朋友,不妨试吓呢间肉搏食堂~🔥必点:青瓜青苹果沙冰牛肉略略煎过,色泽极红润粉嫩,不过我略嫌过生,职员都好好,帮手再煎熟啲👍🏻牛肉份量唔少,铺满半个饭,厚度适中,由于略带筋位,所以嚼劲十足鹅肝表面煎至金黄色,外脆内肥美,充满油脂感,淋上甜甜哋类似烧汁嘅酱汁,味道百感交集,刺激味蕾黑豚盛丼卖相亦唔输蚀,面层铺上一块块粉嫩迷人黑豚肉,黑豚肉上淋上芝麻酱,肉峰之上摆放住一颗生鸡蛋,旁边以看似云朵嘅酸忌廉配衬,以葱花作点缀黑豚肉以慢煮方法炮制,薄切软腍,口感特别,似食紧parma ham🥓 质嫩爽口,拌上忌廉,再戳破生鸡蛋,增添味道层次✨饺子胀卜卜,肉味香浓,外表煎至金黄,而内里仍然保持多汁,伴碟嘅有芝麻酱椰菜丝,清清口腔🍏青瓜青苹果沙冰嘅两种蔬果嘅配搭创意十足,估唔到沟埋一齐系咁夹🤩 沙冰以青苹果味为主,回甘就会品尝到青瓜味,一边饮,仲一边会食到蔬果渣,认真真材实料,整体感觉清新,解肉腻一流👍🏻睇menu时,就系比就比呢个杯嘅造型吸引到,一定要点一杯嚟打卡📸 杯造型搞笑,朱古力味浓而不腻,甜度宜人,作为甜品亦不失为一个好
🔥必点:青瓜青苹果沙冰
睇menu时,就系比就比呢个杯嘅造型吸引到,一定要点一杯嚟打卡📸 杯造型搞笑,朱古力味浓而不腻,甜度宜人,作为甜品亦不失为一个好选择
🔅整体嚟讲
丼饭选择丰富,除咗肉类,仲有鱼生类丼饭,各有千秋~