2022-07-27
呢间潮汕火锅店啲座位舒适,环境都干净,唔会好似好多火锅店咁地板痴笠笠,装修得几靓。 唔系好食得辣所以拣左鸳鸯沙牛汤底,呢间店有好多出面好少见既牛既部位可以食,唔清楚系牛既边一part唔紧要,店内有图片话比你知牛既唔同部位叫咩名,十分贴心👍🏻👍🏻✨牛舌:正正常常,够爽口,成碟差唔多比我一个人食晒😂😂 ✨胸口膀:一上枱见到成碟白雪雪,唔讲真系唔知佢系牛😂😂好彩佢上菜个阵会连埋张纸,写明呢碟系啲咩😆😆胸口膀即系牛既前胸脂肪肉,所以油脂较多,不过食落十分爽滑,推荐大家试下👍🏻👍🏻 ✨熟成加拿大牛肩脊:牛肉好新鲜,食落牛味都几浓! ✨加拿大艾伯格牛侧胸肉:呢个部位既牛油脂分布比较平均,所以食落好嫩滑😋😋 其他仲嗌左鸭血、手打虾滑、油麦菜、白萝卜……真系食到好满足!一家大细一齐打边炉,一边食牛肉一边学下唔同既牛既部位都唔错架😜😜
✨牛舌:正正常常,够爽口,成碟差唔多比我一个人食晒😂😂
✨熟成加拿大牛肩脊:牛肉好新鲜,食落牛味都几浓!