2022-08-17 138 浏览
位于旺角嘅豉油街开咗间新餐厅😝 主打多款怀旧特色嘅西式食品💕 除咗有杂扒、唂咕、黑牛等之外,居然仲提供生酮选择!超有惊喜🤩 餐厅环境阔落舒适,用咗米黄色嘅灯光俾人感觉好有情调😉 绝对适合情侣们或三五知己过嚟撑枱脚😋🥩 热熔芝士纽西兰牛柳 $188超级打卡able嘅一道料理😋 上枱后店员会表演淋火焰芝士嘅仪式🤣 芝士热辣辣🔥 味道好creamy,仲有软绵绵嘅拉丝效果添🧀 牛柳够厚身,肉质嫩滑多汁🐮 西兰花🥦 红萝卜🥕 粟米🌽 嘅份量都几多!意粉软硬度适中🍝 配埋芝士简直系perfect match😏 🍳 吃扒什扒 $192 猪扒够大块🐷 外层煎至微脆,肉质软腍唔鞋口! 牛扒香浓惹味🐮 煎完后仍然锁住到啲肉汁😜 鸡扒超级嫩滑,份量十足,好有惊喜🐔 煎蛋有脆边!鎅开后液体蛋黄流晒出嚟😙 烟肉有两大片,咸咸地几吊味😎 牛仔肠外皮脆身,味道唔太咸,作为小食都唔错😇 最后搭配薯条同澎湃嘅芝士😎 薯条炸至干身,外脆内软,食完都唔会觉得好油🍟 加埋芝士既邪恶又吸引😗另外晚市套餐会包餐包、餐汤、甜品同饮品!餐包够松软🍞 中西餐汤都几好饮🤩 甜品系雪糕🍦香软幼滑,味道酸酸甜甜咁最适合用嚟解腻消暑😜 最后当

🥩 热熔芝士纽西兰牛柳 $188

🍳 吃扒什扒 $192
吃扒什扒
另外晚市套餐会包餐包、餐汤、甜品同饮品!餐包够松软🍞 中西餐汤都几好饮🤩 甜品系雪糕🍦香软幼滑,味道酸酸甜甜咁最适合用嚟解腻消暑😜 最后当然加埋杯雪糕红豆冰啦🫘~ 超有诚意,系用刨冰形式而成㗎🤪 仲要饮落去一啲都唔甜!诚意推介一定要加套餐同特饮呀~ 正正😄