2010-08-19 130 浏览
行返返去大街𠮶边,,又去食过,,今次去食书虫!一向系食肉兽ge我听到素食就耍手又拧头,,咪搞我就算佢做到几似肉都唔得,,最唔钟意就系要扮肉不过今次我系心甘情愿地想去食bookworm cafe,,因为睇落几吸引入到去感觉好有趣,,靠墙的书架有点像儿童天地但旁边的枱凳有点像西式餐厅,,不过另一边却是香港式卡位黑板用七彩的粉笔写上时日餐汤和自家制有机蛋糕,,更像儿童教室右边好像有一埋唱片,,不过没有走过去仔细观看卡位旁边的层架钉了很多客人的留言,,当中不乏洋文mango lassi $27lassi有几款口味,,有原味,,有sweet,,salt,,同几款生果口味lassi几杰身,,好香芒果味,,唔系假芒果wor,,甜度适中,,酸酸地几开胃tofu burger $70除咗burger仲有薯条同沙律薯条似系用新鲜薯仔切粗条炸,,不过佢冇炸到脆卜卜但沾咗自家制蕃茄酱几好食,,因为佢本身冇落任何调味,,个蕃茄酱好香香草味而个沙律就自己落枱上ge沙律醋,,唔错唔错burger个包身好厚,,而且系用谷麦造ge,,不过好干同几硬tofu馅入面除咗豆腐仲有红萝卜,,虽然有少少沙律酱,,但始终冇肉汁,,
行返返去大街𠮶边,,又去食过,,今次去食书虫!
一向系食肉兽ge我听到素食就耍手又拧头,,咪搞我
就算佢做到几似肉都唔得,,最唔钟意就系要扮肉

入到去感觉好有趣,,靠墙的书架有点像儿童天地
但旁边的枱凳有点像西式餐厅,,不过另一边却是香港式卡位

右边好像有一埋唱片,,不过没有走过去仔细观看

卡位旁边的层架钉了很多客人的留言,,当中不乏洋文

mango lassi $27

tofu burger $70
除咗burger仲有薯条同沙律
薯条似系用新鲜薯仔切粗条炸,,不过佢冇炸到脆卜卜
而个沙律就自己落枱上ge沙律醋,,唔错唔错

tofu馅入面除咗豆腐仲有红萝卜,,虽然有少少沙律酱,,但始终冇肉汁,,食落好干

其实都真系几贵下,,而且肉食兽食完喱餐都真系有点唔满足
除咗个burger觉得麻麻之外,,薯条沙律同lassi都好味ge
mango lassi
tofu burger