2020-11-02
去了铜锣湾Season plus, 听说呢度既生蚝几得又抵食!所以和爱蚝既朋友黎食,之后我地叫左free flow, 98蚊任饮,白酒为意大利品牌,入咁香醇带点清甜感!个feel几正,白酒配生蚝是必需的!!之后简了精选生蚝9蚊只,性价比超高,而且无上限可以任叫!当晚精选生蚝产地为法国,虽然蚝肉唔够厚身,但系味道系超得!creamy到极,食完真系会想闭眼回味个只好味,所以我地都 reorder多3 round, 因为真系太高性价比!而其他款生蚝都每样试左只,最大只为gillardeau, 厚肉够哂厚身,而且非常饱满,想要口感和味道,食呢只包满意!再配上白酒,完美。同行朋友都赞不绝口!炸薯条,到台时仲脆卜卜,够哂热,但又无油腻感,再配上松露沙律酱,食夹,胃口大增!烧羊仔架,肉嫩又够香!唔会有过份羊肉嘅骚味,质地几有弹性,生熟度刚好,食出嫩滑感。配有薯角沙律菜,份量几够!呢度食野饮野够哂正,员工service都几好,食既过程都唔会话要等好耐,所以都几满意,下次想食蚝成为不二之选!
之后我地叫左free flow, 98蚊任饮,
虽然蚝肉唔够厚身,但系味道系超得!creamy到极,