2022-11-15
想食蚝好耐啦😆报复式地自己食咗成打🤣大满足💕有成差唔多20款蚝会唔会太开心,我地拣咗6款蚝,每款两只😙由清甜到海水味浓,creamy爽口既都有👍我地觉得ostra regal (no.2)海水味浓又比较爽口, 南非namibia(creamy) 同埋日本小室津(清新啲)都好味😋值得encore✌🏾最惊喜系果日既$10蚝都唔失色,好抵食😆好想再啪多打🤣佢地有最近大热令和怪物,虽然都几贵,但一场黎到紧系都要试😙但真系好失望🥲除咗手掌大既size系卖点,我真心觉得唔太值呢个价($98),感觉似食紧未熟既广岛蚝,冇咩特色可言😫食蚝饮酒是常识吧🤩chablis系一定safe既choice,但今次想试吓其他配搭🧐拣咗智利sauvignon blanc,不过不失👌🏻