2019-05-30 68 浏览
前排忙完一大輪,諗住同老公食餐好嘅,老公一向鍾意食蠔,加上之前係同一集團嘅石門店食過唔錯,今次去到銅鑼灣翻兜!環境好之餘,仲充滿情調,的確係情侶進餐好地方但我地點會咁好可以兩個人拍拖仲有呢個小情人呢?呢度同石門一樣有提供小朋友餐具同填色遊戲,就算一家三口嚟浪漫下都可以重頭戲當然係生蠔,waiter好細心咁幫我地推薦左3款唔同國家嘅蠔,仲教埋我地由邊款開始食起,由淡味開始食起,咁就唔怕蓋過陣味!我地分別叫左嚟自美國america Pacific、西班牙 arousa同法國 fleur des eaux嘅生蠔,我自己就最鍾意西班牙呢隻,超厚肉,海水味岩岩好最重要係生蠔做緊買一送一,兩個人食都係一人價錢,正呀!之後我地叫左個炸蟹肉球貨真價實,切開入面全部係一絲絲嘅蟹肉,而且炸得外脆內嫩,拌埋個醬汁食,又有另一番滋味老公食完生蠔唔夠喉,再叫左碗蠔湯成個湯真係濃郁到好似用蠔band爛出嚟咁,蠔味重到好似每啖都食緊海味蠔豉咁,仲有大大隻蠔,老公非常滿意最後叫左個大蝦意大利飯,意大利飯最忌太硬唔熟又或者太軟太多汁,呢度屬於後者,但佢又唔會多汁到令人討厭,拌飯俾小朋友食岩岩好最重要係唔會太硬太軟,有意

餐前小食

環境好之餘,仲充滿情調,的確係情侶進餐好地方

但我地點會咁好可以兩個人拍拖

買一送一嘅生蠔

買一送一嘅蠔

最重要係生蠔做緊買一送一,兩個人食都係一人價錢,正呀!

之後我地叫左個炸蟹肉球

蠔湯

老公食完生蠔唔夠喉,再叫左碗蠔湯

紅蝦意大利飯

最重要係唔會太硬太軟,有意大利飯嘅咬口
大蝦好新鮮,肉質爽口彈牙

心太軟配雪糕

最後唔少得叫個甜品做點綴,所以叫左呢個心太軟配雪糕

心太軟配雪糕

心太軟做到一切即流嘅程度,而且朱古力味香濃,小朋友可能唔太岩,但大人食就剛剛好,小朋友都係享受番個雲呢拿雪糕啦

買一送一嘅生蠔
買一送一嘅蠔