2022-06-22 75 浏览
去开大角咀,其实成日都经过呢间餐厅,一路觉得佢好特别,因为好少餐厅有成幅墙都系唔同嘅酒。通常就算有啲餐厅放好多酒做display可能都系吉樽,仲要重重覆覆啲口粮红酒,但呢间几唔同,真系好多唔同种类唔同酒庄嘅红酒🍷、白酒、威士忌🥃、香槟、清酒🍶……我都睇唔晒有几多啦,反正作为爱酒之人终于决定入去食返餐!主食叫左一块28天熟成牛扒,熟成过嘅牛扒一般嗌5成熟就够,而相信钟意食西餐嘅朋友都明白嗌5成系好多时最惊最后出嚟都变左7成,少少红色都无埋,而呢间餐厅系都准确煮到我要嘅5成熟出嚟,唔会overcooked. 块扒系肉眼嚟嘅,肉质同埋味道嚟讲都偏高质,绝对唔系啲下价食材。另一方面,呢间餐厅其实都几主打生蚝,首先佢地有唔同配酒食法嘅生蚝🦪,fusion嘢,值得一试第二度无。同埋都系讲返饮酒啦,平平地嗌一只house wine 两份饮,咁啱又有优惠可以平平地嗌法国st martin生蚝,食下食下每人都啪左4 5只。