2018-09-04 1152 浏览
今日同屋企人一行五人落咗嚟九龙城呢间豪门宴食蚝, 一坐落梗系叫咗唔同款式嘅生蚝, 首先叫咗三款 苏格兰石蚝 法国钻石 法国海洋女神一人一只 试试水温先 三款都各有特别我自己较为喜欢法国钻石海水味冇咁重, 净系食呢三只梗系唔够喉, 再order多三款, 但我已经唔记得晒啲名 但整体呢六款 生蚝都好大只好肥美鲜甜, 之后我哋就开始叫熟食,分别叫咗烧茄子 size偏细不过好在味道搭够, 蒜蓉味重 仲带少少微辣好开胃。烧三文鱼鲛, 不过不失 同出面𠮶啲都差唔多, 不过佢唯独是 配特制酱汁, 酱汁少少带酸 同出面𠮶啲唔同都几特别。烧鸡泡鱼干 都唔驶特别介绍 嚟嚟去去都差唔多仲叫咗串烧鸡翼串烧鸡肉同埋串烧鸡软骨烧黑椒鸡扒 鸡肉嫩滑 味道浓郁嚟到尾声我哋又再encore蚝 不过今次食烧蚝,叫咗黑松露味, 虽然经过烧 但生蚝嘅size没有 太大差别,味道5错
烧鸡泡鱼干 都唔驶特别介绍 嚟嚟去去都差唔多
仲叫咗串烧鸡翼串烧鸡肉同埋串烧鸡软骨