2022-06-19 111 浏览
今次同娘家庆祝🥸父亲节美食聚会选了元朗Yoho Mall I 食西班牙菜LaPostre 庆祝😋🎉呢间位置比较难揾,我到了个商场,似 #迷宫,用了大约十分钟才揾到地下呢间铺🙈。呢间都比较少人,原来佢做到6月19日即今日系last day啦😱😱🙈 有幸可在结业前品尝到!呢度环境舒适宽敞,超高楼底冇压迫感(但唔太够冷气😅),装修有特色有打卡位📷。呢间经OpenRice开饭 book到8位,爽👍多人食可叫多款美食: 西班牙海鲜饭(二位用)🥘好大盘,饭量好足,海鲜都多🐚🦐有鱿鱼、青口、蚬等等,调味浓郁,似系蕃茄酱。可以话西餐黎讲CP值高既饱饱之作👍🏻鱿鱼圈拼西班牙猪手🍖猪手🐷炸得出色,肉质有弹性🦘,又唔会油,一食就觉得要有枝啤酒🍻先perfect,鱿鱼圈就更加系送酒菜🍷西班牙乳猪拼菠萝 😋👍唔似中式乳猪🐖干身及香咸,亦唔似澳门多肉及油🛢️,骨胶原满满,皮略脆,调味适中,唔会肥腻👍🏻菠萝大粒好味😋松叶蟹奶油芝士意粉 🍝意粉硬度适中唔会淋左,调味都系较重又唔会过份,仲有蟹膏添🦀个碟好特别,系薄薄地扮石板🪨西班牙油条真系食唔停口😋,香脆松化,连姪女都忍唔住食多件😏。表面的炸炒糖及玉桂粉又香又甜,整体火
呢间经OpenRice开饭 book到8位,爽👍

多人食可叫多款美食:
西班牙海鲜饭(二位用)🥘

鱿鱼圈拼西班牙猪手🍖

西班牙乳猪拼菠萝 😋👍

松叶蟹奶油芝士意粉 🍝

西班牙油条
真系食唔停口😋,香脆松化,连姪女都忍唔住食多件😏。表面的炸炒糖及玉桂粉又香又甜,整体火喉恰到好处🔥,仲配有朱古力酱,淡淡朱古力苦平衡番个甜度🍫

西班牙蛋饼
比较失望的一道小食😢,感觉系reheat仲要唔够热😱,似薯仔夹心,觉得芙蓉蛋饭走饭会较好抵食🙈

柚子蓝莓火龙果窝夫
窝夫系❤️❤️造形,有吉士酱、雪糕🍨,配上柚子蜜糖🍯好清甜。可惜唔够热及脆🤷‍♂️

整体都好,价钱都合理,平日食较少人舒适,啱倾谈聚会😌呢间 #LAPostre 系 #尖沙咀 及 #上环 都有分店, Raymond Hei Chan 有空可去😋

#饮食情侣🥰
#MagicCherry攻美食😋

• 西班牙乳猪
  • 西班牙油条(甜)