2023-01-05 1328 浏览
最近系交友app识咗个混血女生,咁倾咗半个月我就约佢食饭早两次都几顺利有讲有笑,听d 师兄讲见面第3次就要搞掂,咁佢住红磡,约食饭我就话去红磡食,睇下食完有冇得送佢返屋企(#$&(@#HF佢问我食唔食得辣,我话都ok不过唔好太辣(我平时食泡菜都会辣到眼湿湿)佢介绍一间佢话好好食嘅叫见面嘅重庆野(讲真其实真系好好食,而家谂返佢个招牌d口水都分泌晒出黎),倾下倾下佢话佢有1/2血统系重庆人,佢话呢间劲正宗。去到门口已经劲多人,我借d意话而家开返关好多病毒,不如外卖拎去佢屋企食,咁佢都ok不过屋企好细同埋有养猫,叫我唔好介意,然后就叫外卖。我就叫咗个担担面小辣,平时食担担面都系d花生酱辣唔得去边。再加个蒜泥白肉,佢就叫个酸菜鱼面。个呀姐好串,佢话我系咪第一次食,系嘅话叫bb辣算。我立即话唔使,小辣就小辣我唔害怕。等咗阵就上咗佢屋企,1xx尺,厨房入面有厕所个种。几骨子嘅,只猫仲系度lam我,已经想像到今晚都系lamlam利。一打开个外卖,闻下都觉得劲辣,我手心开始冒汗。抽返个身出黎讲,担担面唔系平时食个种花生酱底个d汤面,系冇乜汤,或者可能d面索晒,但好能辣,辣油包裹住每条面,面系anson
最近系交友app识咗个混血女生,咁倾咗半个月我就约佢食饭
早两次都几顺利有讲有笑,听d 师兄讲见面第3次就要搞掂,

倾下倾下佢话佢有1/2血统系重庆人,佢话呢间劲正宗。

我就叫咗个担担面小辣,平时食担担面都系d花生酱辣唔得去边。
再加个蒜泥白肉,佢就叫个酸菜鱼面。
个呀姐好串,佢话我系咪第一次食,系嘅话叫bb辣算。
我立即话唔使,小辣就小辣我唔害怕。

等咗阵就上咗佢屋企,1xx尺,厨房入面有厕所个种。
一打开个外卖,闻下都觉得劲辣,我手心开始冒汗。
担担面(小辣)
抽返个身出黎讲,
辣油包裹住每条面,面系ansonlo嘅话,d辣油就系神徒。
白肉包住青瓜,好食,满分之作。

我食第一啖个阵都挨到,但第四啖开始觉得好辣,喉咙痛到好似中咗新冠咁,
女生问我点解食得咁慢系唔系太辣,
其实我辣到唔系好讲到野,都格硬话想食真d,分析下d食材咁。
15分钟后我食第六啖,个女生话想去洗手间。

我灵机一触!

将d面拎去水龙头过水,冲走d油。
入到厨房,我都冇时间幻想系厕所嘅佢,
急急脚系洗手盘冲下d面,
冲到个面白晒但都冇计,总唔能足俾佢知我渣ga
佢问我搞咩,我话倒泻咗野入黎抹手,

突然!
佢打开咗度厕所门,我地四目对望
佢见到我过水,问我搞咩,佢好嬲,
佢觉得我好似呃咗佢咁,话本身仲谂住今日同我表白,
原来我系一个会掩色自己嘅人,对住佢都讲大话,
佢好嬲,冲出咗去门口,口罩都冇戴好就跑咗出楼梯,
我系窗口问佢咁而家点呀
佢大叫话佢好乱佢都唔知,叫我照顾好佢只猫之后就上咗的士。
我而家系佢屋企第4日,佢仲未返黎,我都唔知点算。
2022-12-30
外卖自取