睇到呢间野食既野都几特别,所以走一倘去尝试下,装修和坐位都好有特色,唔知食物味道如何呢?于是就约埋朋友,2个人一齐去尝试下嘞!【芝士玉子卷】当我切开玉子卷时,芝士并非我想像中流出来,有点失望,芝士太熟关系,未能像流心一般,所以食落口感唔系太软绵绵,蛋质一般,咬口实一啲,未能做到日本料理的蛋卷般软滑。【烧济州鲭鱼】好大条鲭鱼啊!食落有好香浓既鱼油,就咁食已经好好味,可以配上秘制的辣椒酱,另有一番风味,唔会太辣,朋友食惯鲭鱼,都赞口不绝,大家可能一试。【烧牛肋骨包菜】牛肋骨烧得外表好靓,卖相好吸引,但我这份牛肋骨当中,有2~3件有筋,所以食落比较困难,味道都算可以,配以生菜包住泡菜和牛肋骨食,比较清新,冇咁油腻,爱辣人士,仲可以加上辣椒酱更加惹味。【酱烧芝士排骨】服务员递上来,亲切地问我洗唔洗影相先?然后就为我地剪开排骨,将芝士包住排骨,份量好大,排骨剪开有6条,芝士软淋淋好好味,但排骨肉质冇味,而且有啲鞋,我食左一条骨就冇继续食嘞!因为唔似美国餐厅既烧猪肋骨味道,如果志在大大份,可以一食,但如何想食味道,就确实麻麻地,建议转食其他菜式。【提子汽水/菠萝柚子汽水】($19/$38)杯中有冰
芝士玉子卷
【烧牛肋骨包菜】
酱烧芝士排骨
【酱烧芝士排骨】
提子汽水/菠萝柚子汽水
【提子汽水/菠萝柚子汽水】($19/$38)
杯中有冰块和柚子肉,然后菠萝汽水倒插在杯内,很有趣,可以keep住冰冻感,柚子肉和菠萝味好夹,又可以饮汽水之余,仲可以食到柚子肉,感觉好清新喔!
2015-11-17
烧济州鲭鱼