2022-09-07 68 浏览
放假同阿女去咗铜锣湾SOGO行下,临走经过糖街Pigsman碧士文外卖店,餐厅主打以英国特工做主题的猪扒饭,除了猪扒饭,还有手打本地猪汉堡和一系列猪主题的美食。除咗外卖,还有一张近窗嘅长大台和数张高櫈可以给客人堂食,店舖装潢参照电影《皇家特工》,店内陈列了枪具、长伞、皮具等特务造型的配件装饰,打咭一流。猪榴弹,即系双层手打猪柳芝士汉堡,用咗手打本地猪肉做成汉堡扒,汉堡扒厚身煎得蕉香口感松化多汁,汉堡包皮脆内软,夹住蕃茄和菜,加上特制酱汁,啖啖都好惹味!加29蚊升级有埋薯条十汽水,薯条炸得香脆,点茄汁食到停唔到口!芝士焗越式水咖喱猪扒饭,餐厅坚持猪扒不加松肉粉制作,食得健康,猪扒厚身,已经切好一块块,方便进食,芝士咖喱汁香浓。伴饭食味道一流。猪扒饭用上黑色长形细盒装著,感觉特别有型又有格!加咗薯条和汽水手打猪肉丸,即叫即炸,肉丸外层脆口,内里猪肉鲜嫩有肉汁,带有香料味道。点些烧汁味道更提升。

加咗薯条和汽水