2018-01-28
好多人谂起要食猪膶面,都会谂起另一间系同区嘅铺头。但系,其实汉发先系卧虎藏龙!有好多明星专登揸车嚟呢度食佢嘅猪膶面㗎!两个女人仔,出嚟买布整嘢,行行吓又好肚饿,就决定不如食啲嘢啦!问吓朋友仔,原来佢未食过呢间嘢,就梗系要带佢嚟食吓好嘢啦!每次去亲呢度食嘢,我必定会带一杯冻唂咕,因为出边而家已经好少有得饮啦!其实唂咕可能都有好多人唔知系咩嚟,其实取名自Cocoa,真系纯正朱古力粉冲成嘅饮品,本身唔会话好甜,加啲淡奶,但系饮落去就好香朱古力味!叫咗个猪膶猪扒面,猪膶好味就唔使讲,厚厚哋。唔系出面有啲薄到唔知食紧咩咁,爽口,唔会有一阵味咁!啲厚切猪扒炸到啱啱好,咬落去入边仲系会有肉汁㗎!有阵时出街食猪扒啊鸡扒啊牛扒呀呢啲,真系好怕腌到太浓味同埋乸到佢淋晒,但系呢度真系真材实料。虽然食完个粉都已经好饱,但系都忍唔住叫份西多士配炼奶。呢度嘅西多士,充满着蛋香,加埋邪恶嘅牛油配炼奶,真系肥多两磅都抵呀!