食辣食上瘾 屯门隐世鸡煲送题星期日去屯门揾朋友打牌,由朝打到晚,屯门友带我地去工厦区一带食一间隐世麻辣鸡煲,战战兢兢情况下一试(暂时无任何食评),疑似新店,意想不到食到古早味鸡煲的味道(有点像以前的来来),味浓惹味,好多年前未咁流行鸡煲时,有港式大排档鸡煲的风格,配料足,有芫荽加芹菜,平衡返鸡煲的油腻。鸡件也够入味嫩滑,鸡汁够多,送饭一流,难怪见到唔少街坊买外卖。其实我哋本来想就咁食一个鸡煲,但系放题$168,已经包唔少火锅配料同饮品,价钱差唔多就胆粗粗试埋其他配料,最出色系墨鱼滑,沟得唔多粉好弹牙,几真材实料,加个出前一丁,吸哂汁好邪恶。最后必须一提炸子鸡,3人以上会包半只炸子鸡,超级脆皮,香口加上焦盐,味道竟然好似烧乳鸽,juicy好吃,下次黎就算唔食鸡煲都一定会食炸子鸡,老实讲有惊喜—————————————————湘云轩 (屯门)屯门新安街2号富益商业大厦地库1-5号舖—————————————————⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #fo
食辣食上瘾 屯门隐世鸡煲送题

—————————————————

湘云轩 (屯门)
屯门新安街2号富益商业大厦地库1-5号舖

—————————————————
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hkfoodie #hkfood #hkfoodblogger #hkfoodpic #hkfoodstagram #foodie #foodporn #foodphotography #foodgasm #lunch #麻辣#吃到饱#屯门美食#鸡煲#任食火锅
___
#eathkgirls