2018-02-27 196 浏览
今日LUNCH 要改文件 于是近近地去Starbucks 叫左sausage roll同CHOCOLATE croissant 两样都系我系外国读书最钟意食sausage roll 外表好靓 烘到外表脆一脆 而且皮又热又香口 但唔知点解SAUSAGE ROLL 本身条香肠会有黑椒味同一D香料味 职员自动比埋茄汁  咁我又试下 我觉得唔太夹 因为外皮系酥皮 好香 但加茄汁好似怪怪地 而今且食到后面都唔太干 香肠烤得唔干身 有水份 chocolate croissant 好喜欢食到成咀都系CHOCOLATE,因为咬到中间会流心,而且烘返热好食好多 而且CHOCOLATE唔太甜 好香可可味 面包又系好脆 裹面软 配流心CHOCOLATE 真系好幸福