近排荃湾开左好几间日本式放题,大家价钱都差不多,上个月已经想试下.....等下等下,今日终于有机会啦!一家三口,七点半到,冇订台,walk in 行去,即刻有位,仲俾左张6人台我地,唔系生意咁冷淡呀?????不过,唔紧要啦,台大d,放食物方便d~佢地放题分两款:A. HKD 138加一 (不包刺身)B. HKD 178加一 (包刺身任叫)黎到食,当然要食刺身回下本啦,选了B,不过星期六日、公众假期要再额外加多10元。虽然得三个人,但都差不多点哂order 纸上的食物,只是每个份量点1/2/3 份,小小地,每样都试下!上菜速度快,没有漏单,好快成台都系野食,服务态度都几好,特别d经理绝对唔系果d "经过唔理" 果种!不过食物方面就真系麻麻地....刺身,唔够新鲜,冇本身果种鲜味和甜。炸物,好麻麻,炸虾食落似食紧炸薯条,好多粉浆和d虾肉已经散哂><,炸蕃薯,是中国蕃薯的,而不是日本种,没有甜味。串烧肉串、鸡软骨.....似系超市急冻一包包果d,烧返热咁。但其他烧牛舌、狮子狗、肠仔、菇类又系自家制成品,好奇怪。(从他们的竹签得出此结论。)寿司,点左佢d厨师推介黎试试,ok l

佢地放题分两款:
A. HKD 138加一 (不包刺身)
B. HKD 178加一 (包刺身任叫)

不过食物方面就真系麻麻地....

刺身,唔够新鲜,冇本身果种鲜味和甜。
寿司,点左佢d厨师推介黎试试,ok la,可以接受,难得的是...旧饭团占的比例不多,食多
几够都仲得!
热食,点了碗龙虾粥和翅一碗,味道怪怪的,但最搞笑系碗龙虾粥真的有龙虾在内,不过是半只超小迷你龙虾仔,已熟透了,为血红色,没细看的话,以为有只巨型昆虫系碗粥里面

好味的有
芝士焗青口和酒煮蚬....要再数的话.....真的确实没有了。

如果呢间铺头想继续生存,睇怕真系要再执执d野食先得,门面都靓都好,食物质素太差,好快又要易手架啦!
2010-06-12