2023-08-04 9 浏览
📍📍📍越男仔 (荃湾)荃湾大坝街75号👉招牌手撕鸡拼扎肉椰汁酸汤檬粉💰$72😋😋😋😋.8/5今次叫左呢个招牌手撕鸡拼扎肉椰汁酸汤檬粉,果然系招牌!汤底酸maymay,非常之开胃,椰子味都好浓郁!手撕鸡正常发挥,扎肉比想像中更鲜!店员姐姐推介,加埋辣椒、蒜蓉油同埋青柠落去个汤会更加有层次感,因为我自己较少食辣,所以加左两粒辣椒试试,试完又真系有d唔同!味道更上一层楼。👉招牌椰汁酸汤滑鸡檬粉💰$82😋😋😋😋/5一样都系浓郁既椰汁酸汤汤底,呢碗叫左滑鸡,虽然系大大旧既鸡,但食落去唔会好”鞋”,口感几好,不过上枱时d鸡最内层唔够热,应该原本已经系整熟左,放耐左,如果热返d应该更出色。👉法式芝士虾多士(4件) 💰$69 (跟餐价$49)😋😋😋😋😋/5虾多士好够脆够热,层皮唔算太厚,但入面十分有惊喜!切好左既虾多士,芝士仲系半溶状态,食汤面再配呢款小食,啱啱好!回头:Yesyesyes!!性价比高,食物质素高🤤环境舒适,够开胃,够好味!
📍📍📍越男仔 (荃湾)
荃湾大坝街75号

👉招牌手撕鸡拼扎肉椰汁酸汤檬粉
💰$72
😋😋😋😋.8/5

👉招牌椰汁酸汤滑鸡檬粉
💰$82
😋😋😋😋/5

👉法式芝士虾多士(4件)
💰$69 (跟餐价$49)
😋😋😋😋😋/5