2022-05-23
难得疫情缓和,可以除口罩做运动,同致爱系大围医完肚踩下单车舒展下筋骨!🚴🚴拣咗呢间韩式餐厅,由港铁大围站A出口行过去,五分钟左右,交通方便。门口大大个「小火焰」好易揾!餐厅好贴心,除咗清洁卫生做足外,每张台仲放有消毒喷雾,令客人食得安心又放心!二本餐牌厚厚,有多款以芝士为主嘅菜式、泡菜拌饭、石碢饭、泡菜饺子、韩式炸鸡、乌冬、小食、甜品……跟餐免费奉送咖啡或茶(转冻饮加$3),或以优惠价转其他饮品。任何午餐或下午茶餐,都可以优惠价追加小食!餐饮🍵☕午餐免费叫咗杯润喉热蜂蜜红枣茶,另外以$10优惠价转饮热紫薯拿铁,仲送多块朱古力曲奇添!紫薯同latte好夹,口感顺滑香甜,粉紫迷人,非常治愈!推介小食🥟🍘以$10一款优惠价,追加咗三款小食。卡邦尼小杯年糕,酱汁甜甜哋但吾漏,年糕烟韧有口感。韩式小鱼饼吾会腥。泡菜饺子煎到两面金黄色,泡菜做嘅馅料辣辣哋又爽口,醒胃!温泉蛋野菜牛肉蕃茄汤乌冬🍳🍜鲜蕃茄昆布粟米粒汤底真材实料,乌冬粗身弹牙滑劣劣!温泉蛋嫩滑,划开蛋黄慢慢流出。牛肉吾会好肥,用上甜酱汁炒菜,好味!海鲜炒淮山面🍤🍝大虾、青口、鲜鱿鱼、翠肉瓜、红椒加上葱花等炒嘅淮山面,湿湿哋,但面质保持爽
餐饮🍵☕
小食🥟🍘
温泉蛋野菜牛肉蕃茄汤乌冬🍳🍜
鲜蕃茄昆布粟米粒汤底真材实料,乌冬粗身弹牙滑劣劣!
海鲜炒淮山面🍤🍝
大虾、青口、鲜鱿鱼、翠肉瓜、红椒加上葱花等炒嘅淮山面,湿湿哋,但面质保持爽口冇碱水味,份量认真大碟!
3.6牛乳冻奶🍹🍮
虽然食到好饱,但都忍吾住食埋杯白白滑滑较香又重奶味嘅3.6牛乳冻奶。唯有努力踩多半粒钟单车啦!
值得一赞,我哋落错单,本来想嗌热蜂蜜红枣茶,但叫咗杯冻蜂蜜红枣茶,正当我哋怀疑之际,服务员马上转上热嘅蜂蜜红枣茶🙏👍。