2024-09-16 621 浏览
究竟【麺屋こころ】有咩吸引我去禁多次?今次竟然又去元朗分店。除左因为非常少有嘅无汤捞面、同自家手制太面之外。每间分店嘅装修风格唔同都系我想去朝圣既原因之一,元朗分店采用左比较艺术同有现代感既设计,以【Art of Making Noodles】为主题概念,当中店面最为吸睛嘅金色大型艺术品,系新鲜面条嘅化身,仲有外卖茶饮外水吧位。🍊柚子盐味捞面:之前食过觉得非常特别同好适合夏天☀️,所以今次再食一次。酱料嘅主要成分系柚子汁同盐,呢种酸甜咸嘅味道好清新开胃、能够好好衬托出面条嘅口感。配菜有紫菜、葱、长葱、秘制调味料等、仲有蛋黄🍳等、增添香气同口感层次。面条同柚子盐酱汁嘅交织,口感清爽滑顺,酸甜咸味刚刚好,好有开胃解腻嘅效果🤤🤤。而且系用鸡胸肉叉烧唔会太油腻,好适合夏天☀️。🍜叉烧捞面:佢地嘅经典招牌、之前食过觉得经典系必食。叉烧🥩非常软霖入味、炙烧味浓。全部配料捞埋味道岩岩好,味道浓郁但唔会咸同heavy。。🥟鸡皮饺子:用鸡皮代替面皮、而内馅都系经典猪肉饺子馅。外面皮超级脆、猪肉饺子馅加埋鸡皮🍗嘅油香一流。🧀芝士奶盖咖啡:芝士奶盖非常浓厚creamy,再搭配香浓☕咖啡非常well balanc
🧀芝士奶盖咖啡:芝士奶盖非常浓厚creamy,再搭配香浓☕咖啡非常well balanced。